BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hortum Fatsa'da okul çatısı uçurdu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen hortum, Fatsa Meslek Yüksekokulu'nun çatısını uçurdu.

Abone ol

Fatsa Limanı'nda başlayan hortum, liman içerisinde bulunan Koçanlar Yatçılık Tamir Atölyesi'nin çatısı ile ODÜ Fatsa Meslek Yüksekokulu'nun çatısının uçmasına yol açtı.

Atölyenin çatısının meslek yüksekokulu bahçesine uçması, hortumun şiddetini gözler önüne serdi. Olayın ardından hemen okula gelen Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Yücel, hasar tespit çalışması yaptırdı.

Yücel, hortumun çok kısa sürdüğünü belirterek, "Arkadaki binanın çatısı bizim ana binanın üzerine düştü. Aynı rotayı takip eden hortum bizim kantinin çatısını da uçurdu. Bir afet yaşadık. Tek tesellimiz olayın tatil gününde olması. Yeni yapılan binamızın bu hale gelmesi bizi üzdü. Şimdi hasarı kısa sürede onarıp faaliyetimize devam edeceğiz" dedi.

Koçanlar Yatçılık'ın sahibi Ahmet Koçan ise, hortumun batı istikametinden başlayıp doğu istikametinden şiddetli bir şekilde vurduğunu ifade ederek, "Aynı anda şiddetli dolu da yağdı. Biz bakakaldık. Hortum çatıyı aldı yükseltti ve götürdü. Bir şey yapamadık" diye konuştu.