BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Gül'le yeşil ışık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayarlanabilirse yarın İstanbul'da Cumhurbaşsanı Gül'e göreşecek.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum zirve sonrası parti liderlerine bilgi vermek istiyor. İstanbul'da bir daveti var, saati denk düşürürsek tabi ki katılacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu Gaziantep'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderlerle yapacağı görüşmeye ilişkin soruyu yanıtlarken, "Sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün bir daveti oldu. Saati denk getirmeye çalışıyoruz. Zirveye zaten biz katılmıyoruz. Zirve ayrı. Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum zirve sonrası parti liderlerine bilgi vermek istiyor. İstanbul'da bir daveti var, saati denk düşürürsek tabi ki katılacağım" yanıtını verdi.

Zirvelerden bir sonuç çıkıp çıkmadığına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, buna ilişkin bir yazılı açıklama yaptığını, şu anda da aynı fikirde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Zirve, sanıyorum kamuoyunda oluşan infialin baskısı sonucu gerçekleşen bir zirve. Zirvelerden sonuç çıkması için sağlıklı bir ön çalışmanın yapılması ve yetkililere sunulması gerekiyor. Tabi böyle bir çalışma var mı, yok mu bunu bilemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken kendisine arz ederiz" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERENLER KİMLERDİR?"

Terörle mücadelede ABD'yle işbirliği konusunda bir zafiyet olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu konuda açıklama yapacak kişinin ülkeyi yönetenler olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Heron uçaklarının yetersizliği' söylendi, o konuda 'yeteri kadar bilgi alınamadığı' söylendi, 'istihbarat zafiyeti olduğu' ifade edildi. Dolayısıyla ayrıntıları bilemiyoruz. Bu konuda bize verilen herhangi bir bilgi yok. Ama Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken bu düşünceleri kendisine sunacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, BDP'nin Başbakan Erdoğan'la ilgili verdiği gensoru önergesinin 24 Haziran Perşembe günü görüşüleceğinin hatırlatılarak, CHP'nin tavrının sorulması üzerine de konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Bir gazetecinin, terör olaylarına ilişkin Başbakan Erdoğan'ın "taşeronluk yapanlar var" şeklinde ifadesi olduğunu belirterek, değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Sayın Başbakan terör örgütünün, taşeron örgüt olduğunu söylüyor. Aslında bu iddia, çok ciddi bir iddia. İddianın özelliği Sayın Başbakan tarafından dile getirilmiş olması. Sayın Başbakan bu konuda belki kamuoyunu aydınlatabilecek bilgi vermeyebilir ama Sayın Başbakan'ın bunun gereğini yapma gibi bir yükümlülüğü var. Terör örgütüne destek verenler kimlerdir? Eğer bu kamuoyuna bir şekliyle duyurulursa, kamuoyu da bu konuda bilgi sahibi olmuş olur ve bu örgüte karşı daha mesafeli, daha tutarlı bir politika oluşması sağlanabilir ve kamuoyu desteği de sağlanmış olur ama bilgi yeteri kadar Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna verilir mi, o konuda bir şey söyleyemiyorum."

"ERKEN SEÇİM GELİRSE, MEMNUN OLURUZ"

Kılıçdaroğlu, bir başka soru üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını değerlendirdi.

Bahçeli'nin erken seçimle ilgili daha önce de görüşlerini ifade ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman bu tür talepleri olabiliyor. AKP, Türkiye'yi sağlıklı yönetme zeminini kaybetti. Artık ciddi bir yönetim zafiyeti var. Bunu ekonomide, terörde görüyoruz. Yatırımların sağlıklı akmadığını görüyoruz. Gelir dağılımının iyileşmediğini görüyoruz. Bütün bunlara baktığımızda toplumda ciddi bir huzursuzluk var. Kaynaşma yok. Toplumun yeni bir yönetime, yeni bir anlayışa, temiz bir siyasete ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Eğer bir erken seçim gündeme gelirse, CHP olarak biz bundan memnun oluruz" değerlendirmesinde bulundu.