BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.423,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Devlet hastanesinde enfeksiyon eğitimi

Adana Devlet Hastanesi temizlik servisinde görev yapan şirket personeli, enfeksiyon eğitiminden geçirildi.

Abone ol

Kursu başarıyla tamamlayan 170 personele birer sertifika ile sınavda ilk üç dereceye giren personele de birer altın hediye edildi.

Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Yağcı, çeşitli servislerde görev yapan çalışanların temizlik kurallarına uymasına özen gösterdiklerini, bu konuda çalışanların sürekli olarak başta sağlık bilgisi olmak üzere eğitimden geçirildiklerini söyledi.

Yağcı, hastane eğitim ekibinin hazırladığı eğitim programı çerçevesinde 170 temizlik firması çalışanının 4 ayrı grup halinde Temel Enfeksiyon Kontrolü ve Adaptasyon Sertifika Programı çerçevesinde eğitildiğini, yapılan sınavda da başarılı olanlara sertifika verildiğini bildirdi.

Adana Devlet Hastanesi Eğitim Ekibinde görev yapan Dr.Abdülkadir Kökşen Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri, Uz. Dr. A.Çağkan İnkaya Mikrop, Enfeksiyon, Hastane Enfeksiyon Kavramları Personel Sağlığı, Uz. Dr. Dürdane Mıdıklı İzolasyon, Uz.Dr. Esra Polat Laboratuar Örneklerin Alınması ve Taşınması, Dr. Girayhan Yardan İletişim , Mehmet Demirbaş Yasal Sorumluluklar, İş Kanunu , Hemşire Nahide Yümlü El Hijyeni, Sosyal Hizmet Uzmanı Nizamettin Polat Hasta Hakları , Hemşire Seher Tuğal Hastane Temizliği, Özel Alan Temizliği, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon, Fizyoterapist Selcen Terbıyık Transfer Aktiviteleri, Bel Sağlığının Korunması, Uz. Dr. Şaban İncecik Tıbbi Atık, Uz. Dr. Zeynep Karakaya da Hasta Taşınması konularında bilgiler verdi.

Kursu başarıyla tamamlayan 150 temizlik şirketi çalışanına sertifikaları ve sınav sonunda ilk 3 dereceye giren 3 personele birer altın hediye edildi. Personele sertifikaları Başhekim Uz. Dr. Mehmet Yağcı, eğitmenler, temizlik şirketi Genel Müdürü İbrahim Kaya tarafından verildi.

Bu arada, Adana Devlet Hastanesi’nde görev yapan temizlik şirketi personeli arasında her ay yapılacak değerlendirme ile ayın personeli seçimi uygulamasının da başlatıldığı açıklandı.