BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Orhaneli'de dev eğitim yatırımı

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, Uludağ Üniversitesi meslek yüksek okulu'nun temeli atılırken, kapalı spor salonu da vatandaşların hizmetine açıldı.

Abone ol

Etkinlik çerçevesinde cumartesi gecesi yapılması planlanan müzik ve eğlence programı şehit olan askerler sebebiyle iptal edildi.

Orhaneli'de temel ve açılışların yapıldığı M.Y.O 16 derslikli yüksek okulun temel atma töreni ve Orhaneli çok amaçlı kapalı spor salonunun açılışı yapıldı. M.Y.O temel atma töreninde konuşan Başkan Tatlıoğlu, eğitim kurumunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehit olan askerlerin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Milletvekili Mehmet Ocakdan, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır diliyorum. Orhaneli'ye çok büyük yatırımlar yaptık. Bir ülkenin özel sektörüyle devlet kurumları birlikte çalışmalıdır. Hayırseverlerin bu anlamda yaptıkları çalışmalar takdire şayandır" dedi.

Milletvekili Canan Candemir Çelik ise inşa edilen eğitim kurumlarında birçok öğrencinin yetişeceğini belirterek, "İnanıyorumki Türkiye'nin dört bir yanında yapılan hizmetlerden biri de Orhaneli'deki spor salonudur. Türkiye'nin 780 bin metrekaresinde aynı zamanda bir hüzün yaşıyoruz. Bu hüzün hepimizin ortak acısı terördür. Buradan terörü lanetliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından voleybol müsabakası izlendi. Daha sonra heyet Orhaneli Karagöz Piknik Alanı'nda gerçekleştirilen şenlik alanına hareket etti. Şenlikte, çilek ve kiraz yetiştiriliciği dalında dereceye girenlene plaket verildi.

Yöresel sanatçıların sahne almasının ardından şenliğin sunuculuğunu manken Tuğba Altıntop yapacak. Şenlikte popçu Niran Ünsal, rock grubu Koridor, sanat müziği sanatçısı Ayşen Birgöl, halk müziği sanatçısı Gülseren Aygün de yer alıyor.