BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu yeleği giyen superman oluyor

Hollandalı kardeşler Iwan ve Dick Postel, mineral katkılı üretilen ve formülü gizli tutulan performans artırıcı yelek icat etti.

Abone ol

‘Fir-Vest’ adı verilen yeleğin kumaşı Türkiye’de üretiliyor. Yeleği ilk giyip sahada gol atan da GS’li Arda...

Iwan ve Dick Postel adlı Hollandalı iki kardeşin dünya standartlarında üretip formülünü tamamen gizli tuttuğu yelek birçok hastalığa iyi geliyor. Fır-Vest adlı yeleğin mucitlerinden Iwan Postel, yeleğin içinde 30’dan fazla minerallerin bulunduğunu, özel karışımlar sayesinde vücut enerjisinin dışarıya çıkmasını engellediğini belirtti.

YAN ETKİSİ YOK

Hiçbir yan etkisi olmayan yeleğin kan değerlerinde çok önemli faydalar sağladığını ifade eden Postel, Yelek kandaki alyuvarlar ile akyuvarların ayrışmasını sağlıyor. Böylece kan dolaşımı hızlanıyor, hücreler bir anda kendini tamir etmeye başlıyor. Yelek bu ayrışmayı 10 dakikada gerçekleştiriyor. En büyük avantajı, bütün hücrelere oksijen göndermesi ve vücuttan karbon monoksit gibi toksinleri atıyor” dedi.

DOPİNG İÇERMİYOR

Postel, “Bunun yanı sıra vücuttaki yorgunluğu azaltıyor. Dengeyi sağlıyor. Performansı yüzde 10’un üzerinde artırıyor. Ayrıca baş ağrısı ve MS hastalarına iyi geliyor. Bütün bunlara rağmen de Dünya Doping Organizasyonu (WADA) doping etkisi içermediği tescillendi” dedi. 4 yıldır üzerinde çalıştıkları yeleği 2 ay önce piyasaya süren Postel, yeleğin genelde profesyonel sporcular tarafından tercih edildiğini aktardı. “Yeleği bugüne kadar pek çok ünlü isim denedi. Bunlardan ikisi Galatasaraylı Arda Turan ile Beşiktaşlı İsmail Köybaşı oldu. Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Arda Turan’ın bu özel yeleği giydiğini belirten Iwan Postel, “ Yeleğin fiyatı 240 ile 500 avro arasında” dedi.