BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Barış Manço'yu sevenler Moda'da buluştu

Müze haline getirilen, Barış Manço'nun Evi'nin resmi açılış töreni, Manço Ailesi ve hayranlarını bir kez daha 81300 Moda adıyla bilinen Manço'nun Evi'nde buluşturdu.

Abone ol

Türkiye'nin "Barış Manço 81300 Moda" adıyla tanıdığı Barış Manço'nun Moda Yusuf Kamil Paşa Sokakta bulunan evi, Halk Bankası'nın desteği, Türkiye'nin ilk oyuncak müzesini kuran Sunay Akın'ın danışmanlığı ve sahne tasarımcısı Ayhan Doğan'ın yaratıcılığıyla müzehaline getiren Kadıköy Belediyesi, özel bir davetle Barış Manço'nun sevenlerini evinde bir araya getirdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Manço Ailesinin ev sahipliğindeki davete katılan konuklar,açılış töreninde Hakkâri'de şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulundular. Törende konuşan Başkan Öztürk, Barış Manço'nun müze haline getirilen evinde sevenleriyle yeniden buluşacağını söyleyerek, evi gezen kişilerin Manço'yu farklı yönleriyle bir kezdaha sevip yakından tanıyacaklarını, Manço'nun burada yaşamaya devam edeceğini belirtti. Öztürk, Evin müze haline gelmesinde destek veren Halk Bankası, Manço Ailesi, Sanatçı Sunay Akın ve sahne tasarımcı Ayhan Doğan'a da teşekkür etti.

Manço Ailesi adına konuşan Lale Manço da eşinin paylaşmayı çoksevdiğini, bu evi dostlarıyla sevenleriyle paylaşmaktan hoşlandığını hatırlatarak "Burasının müze haline getirilerek sevenleriyle paylaşılması bizim için onun vasiyetiydi. Bu vasiyeti Kadıköy BelediyeBaşkanı Selami Öztürk'ün desteğiyle gerçekleşti. Çok mutluyuz" dedi. Manço'nun oğulları Doğukan ve Batıkan da özellikle Babalar Günündekendi evlerinde babalarıyla buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Manço'nun kız kardeşi İnci Manço da Barış Manço'nun ölümüyle ve sonrasında yaşanan olaylarla çok acı çektiklerini ancak müze olarak açılan Barış Manço Evi ile acılarının hafiflediğini belirtti. Son konuşmayı yapan sanatçı Sunay Akın da "Manço'nun kimseye borcu yok, o bu topluma sanatçı olarak borcunu fazlasıyla ödedi, hatta alacaklı. Bana bir ülkenin müzelerini söyleyin, size gazete manşetlerini söyleyeyim. Müzeler ülkelerin hafızalarıdır. Barış Manço'nun müzesi daha büyüyecek, yaşamaya devam edecek. KadıköyBelediye Başkanı Selami Öztürk, bu çalışması ile çok büyük bir hizmetverdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum."

10 GÜNDE 2 BİN KİŞİ GEZDİ

Kalabalık bir davetlinin katıldığı açılışta Edip Akbayram, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Ayşegül Aldinç, Füsun Önal, Murat Evgin, Sinan Çetin gibi isimler dikkat çekti. Bu arada Manço'nun piyanosunda 7'den 77'ye programında piyano çalan Mine Mucur da minik bir konserverdi. Mucur'un çaldığı Manço'nun "Dağlar Dağlar" türküsüne davetlilerde eşlik etti. Manço'nun bestelerini yaptığı piyanosu, yurt dışı gezilerinden edindiği cam objeleri, aksesuarları, sahne kostümleri ve kendi yaptığı tablolarını ilgi ile izleyen davetliler, bahçede bulunan domates-biber-patlıcan figürleri ile arkadaşım eşek heykeli önünderesim çektirdiler. Pazartesi günleri hariç her gün ziyaretçilere açık olan müzenin giriş ücreti 1 lira. Müzeyi gezecek olan öğrenci ve öğretmenlerden ise ücret alınmıyor. 9 Haziran da açılan müzeyi 10günde 2 bin kişi gezdi.