BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den yağış uyarısı

Haftaya yağmurlarla başlıyoruz. Sıcaklık da 10 derece düşecek. İşte şiddetli yağışların yaşanacağı yerler:

Abone ol

Marmara, Karadeniz, ve İç Anadolu bölgeleri bugünden itibaren yağışlı havanın etkisine giriyor.

Yeni haftada pazar gününe kadar Marmara, Karadeniz, İç Anadolu sağanak yağmur alacak, bazı kentlere çok şiddetli yağış düşecek. Hava sıcaklığı 10 derece düşecek.

İstanbul Boğazı çevresi ve Avrupa yakasında bazı bölgelerde, kuvvetli gök gürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı görüldü. Bursa’da da sağanak yağış zama zaman doluya dönüştü. Ani bastıran yağışla birlikte kent merkezinde vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Marmara Bölgesi’nde bu akşam yaırndan itibaren ise Pazar’a kadar İstanbul, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu aralıklı olarak sağanak yağmur alacak. Özellikle yarın akşam Bartın, Karabük, Sakarya, Kastamonu ve Bolu çevresinde çok şiddetli yağmur bekleniyor. Yıldırım tehlikesi de var. Hava sıcaklığı 10 derece düşecek, Marmara Bölgesi’nde 35 derecelerde seyreden sıcaklık 25 dereceye kadar gerileyecek.

Bursa’da etkili olan sağanak yağış ve dolu zaman zaman hayatı olumsuz etkiledi. Kentte aralıklarla etkili olan sağanak yağış zaman zaman doluya dönüştü. Trakya bölgesi de dün akşamdan itibaren sağanak yağışların etkisin altında girdi. Kentte bazı evleri su bastı. Yollarda su taşkınları oluştu.

ANTALYA'DA NEM BUNALTIYOR

Antalya’da nem oranı yüzde 91 seviyesine kadar yükseldi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kentte dün ölçülen en yüksek hava sıcaklığı 29 derece oldu.