BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.421,89
HABER /  EKONOMİ

Antalya'da turist bereketi

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yüzde 14 arttı. Hedeflerin üzerinde doluluk blunan oteller durumdan memnun

Abone ol

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, 18, 19 ve 20 Haziranda Antalya Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'nden 158 bin 937 turist giriş yaptı. 1-20 Haziran arasında Antalya'ya 939 bin 799 bin turist gelirken, yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı ise 3 milyon 293 bin 337'e ulaştı.

Bu rakamlarla, Antalya'ya gelen turist sayısı aylık yüzde 14, yıllık yüzde 18 artış gösterdi.

HEDEFLERİMİZİN ÜZERİNDE DOLULUK VAR

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, turizm sezonunun oldukça iyi gittiğini söyledi. Antalya'da turizmde yüksek sezona girildiğini belirten Acar, hedeflerinin üzerinde doluluk yaşandığına dikkati çekti. Acar, şunları kaydetti:

''Turizmde oldukça iyi gidiyoruz. Antalya yüksek sezonda da hedeflerinin üzerinde doluluk oranı yakaladı. Yüksek sezonda artışlar devam ediyor. Bundan sonra Antalya otellerin dışında da hizmet kalitesini yükseltmeli. Hizmet kalitesi arttığı sürece turizmin 12 aya yayılacağını, kış aylarında da yaz dönemindeki gibi yüksek doluluk oranlarına ulaşılacağını düşünüyoruz. Bunun için otellerin yanı sıra turiste hizmet veren işletmeler de hizmet kalitesinin artırılması için gayret göstermeli. Herkese büyük görevler düşüyor.''

Acar, tarih ve kültür turizminin de büyük rağbet gördüğünü belirtti. Önümüzdeki günlerde Elmalı Müzesi'nin açılışı yapacaklarını kaydeden Acar, böylece Antalya'ya yeni bir tarih ve kültür destinasyonu kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

MAYIS AYINDA EN FAZLA RUSLAR GELDİ

Son üç yıldır Mayıs ayında Antalya'yı tercih eden turistlerin milliyetlerine bakıldığında ilk sırada Ruslar yer aldı. 2008 yılı Mayıs ayında Antalya'ya 326 bin 897, 2009 yılında 291 bin 553, bu yılın Mayıs ayında da 394 bin 597 Rus turist Antalya'yı ziyaret etti. Rus turistleri Almanlar, Hollandalılar, Ukraynalılar ve İngilizler izledi.