BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Foça sokaklarında her gün sanat!

İzmir Foça'da resim sanatına gönül vermiş Foçalı kadın amatör ressamların eserlerinden oluşan karma resim sergisi törenle açıldı.

Abone ol

Akrilik, yağlı boya, baskı gibi çeşitli tekniklerle yapılan tabloların yer aldığı serginin açılışına, Foça Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim, Foça Belediye Meclis Üyeleri Ayla Aksoy ve Recep Aydın ile kalabalık bir sanatsever topluluğu katıldı.

Foça Belediyesi tarafından tarihi Beşkapılar Kalesinde düzenlenen 'Yaz Resim Sergisi'nin açılışını yapan, Belediye Başkan Vekili Ayla Aksoy, tarihi Beşkapılar Kalesi'nin bir Sanat Galerisi olarak yeniden ruh bulduğunu ve yaşayan bir yer haline geldiğini belirterek, 'Beşkapılar Kalesi'nin tarihi dokusu içinde Belediyemizce yeniden değerlendirilerek sanatçıların ve sanatseverlerin hizmetine sunulması bizleri son derece memnun ediyor" dedi.

Açılış konuşmasının ardından sergi beğeni ile gezildi. Büyük bir hayranlıkla sergiyi gezen Foça Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim, resimleri tek tek inceledi. “Bu el emeği göz nuru eserleri incelerken insanın etkilenmemesi mümkün değil" diyen Dirim, "Sevgili ressamlarımızın yaptığı birbirinden değerli resimler insanı adeta büyülüyor” dedi.

Günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektiren Foçalı bayan ressamlar, Beşkapılar Kalesi'ni Sanat Galerisi'ne dönüştüren Foça Belediyesine teşekkür ederek memnuniyetlerini bildirdi.Bayan ressamlar, “Ne mutlu bize ki Gökhan Demirağ, gibi her zaman sanatın ve sanatçının yanında olan bir belediye başkanımız var” dedi.

Yaz mevsimi boyunca devam edecek olan tarihi Beşkapılar kalesinde ki etkinlikte, 60 ressamın imzasını taşıyan yüzlerce eser, 10'ar gün sürelerle dönüşümlü olarak beğeniye sunulacak.Sergi 17.00-24.00 saatleri arasında gezilebilecek.