BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.392,29
HABER /  GÜNCEL

Hamasdan televizyon atağı

Hamas hükümeti çalışmalarını aktaracak bir uydu televizyonu kurma niyetinde.

Abone ol

Mevcut Filistin Televizyonu'nun yayınlarından şikayetçi olan Hamas hükümeti, hükümete bağlı yayın yapacak ve çalışmalarını aktaracak bir uydu televizyonu kurma niyetinde.

Filistin Yönetimi Enformasyon Bakanlığı yetkilileri, Filistin Televizyonu yönetiminin, ülkede 25 ocakta yapılan genel seçimlerden sonra, Hamas'ın hükümeti kurmasıyla Filistin Ulusal Yönetimi Başkanlığı binasına taşındığını belirterek, bu nedenle yeni bir televizyon kanalı kurma planının düşünüldüğünü kaydettiler.

Bu kaynaklara göre, Filistin halkına yönelik devam eden kuşatma ve maksatlı haberler nedeniyle medya kuruluşlarına kaynak yaratacak yeni bir kanala çok şiddetle ihtiyaç bulunuyor. Aynı kaynaklar, resmi medya kuruluşlarının da hükümetin programının aleyhinde yayın yaptığını öne sürüyor ve bunların Filistin halkının ''gerçek imajını'' yansıtmadığını öne sürüyorlar.

Filistin Enformasyon Bakanlığı'nın ayrıca, hükümetin çalışmalarını yansıtacak medya kuruluşlarına da ihtiyacı bulunduğu dile getiriliyor. Resmi Filistin Televizyonu'nun, hükümet karşıtı yayınlara yer verdiği belirtiliyor. Filistin Televizyonu, ülkenin tek televizyon kanalı.