BIST 10.764
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.501,28
HABER /  SPOR

Shevchenkodan veda mektubu

Chelsea ile anılan 'Tilki' lakaplı Andriy Shevchenko, Milano ekibinin taraftarlarına veda mektubu yazdı.

Abone ol

Milan'ın ikinci başkanı Galliani ise 'İngilizce İtalyanca'yı yendi' diyerek Sheva'yı ikna edemediklerini açıkladı.

Böylece, 1998-1999 sezonunda Dinamo Kiev formasıyla Şampiyonlar Ligi gol kralı olduktan sonra geldiği Milano'ya vedasını kesinleştiren 29 yaşındaki oyuncu, "Hayatım için çok zor bir karar aldım. Bir insan olarak ailemin tercihlerini de dinlemek zorundayım, çocuklarımın İngilizce öğrenmesini istiyorum. Milan her zaman kalbimde yer alacak'' ifadesini kullandı. Takımla hiçbir sorununun olmadığını söyleyen yıldız oyuncu "derdim kesinlikle para değil" dedi.

Yıldız oyuncunun Amerikalı manken eşi ayrılma kararında en büyük etken olarak görülüyor. Sheva'yı kulüpte tutmak için bütün kozlarını oynayan ve önceki akşam teke tek yaptıkları görüşmede Ukraynalı oyuncuya sözleşmesini 2011'e kadar uzatma teklifi sunan ikinci başkan Adriano Galliani ise, çabalarının sonuç vermediğini ve transfer için Chelsea'yle irtibata geçtiklerini açıkladı.

Shevchenko, 'Kızılkaralar'la 2003 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşamış, İtalya liginde ve İtalya Kupası'nda yine birer kez zirveye çıkmıştı. Shevchenko, Milan formasıyla toplam 173 gol kaydetti. Shevchenko"nun gelecek sezon Chelsea forması giymesine kesin gözüyle bakılıyor. Chelsea Sheva için 35 milyon pound veriyor ancak, Milan bu transfer karşılığında Gallas'ı istiyor.