BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.498,21
HABER /  GÜNCEL

Çökme ihtimaline tahliye

Diyarbakır'da 7 katlı bir bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

Abone ol

Diyarbakır'da 7 katlı bir bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.
Kayapınar Beldesi Huzurevleri semtindeki Bayram Apartmanı,
bitişiğinde bir firma tarafından yapılan kazı çalışması sırasında
temelinde meydana gelen çökme nedeniyle yıkılma tehlikesine karşı
tedbiren boşaltıldı.

Bina sakinlerinden Avukat Sedat Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, apartmanlarının bitişindeki boş arsada özel bir hastane yapımı için başlatılan 11 metre derinliğindeki kazı çalışması sırasında binanın temelinin hasar gördüğünü söyledi. Çökme tehlikesine karşı binanın boşaltıldığını kaydeden Polat, şöyle konuştu:

''Hastane temeli kazılırken bizim binamızın zarar görmemesi için gerekli hiçbir tedbir alınmadı. Çökme meydana gelince sonradan sadece birkaç metrelik beton duvar yapıldı. O duvarda da kayma olduğu için belediye ve bayındırlık yetkilileri güvenlik için binanın geçici olarak boşaltılmasını uygun gördü. 32 dairedeki tüm aileler binayı boşaltarak, yakınlarının yanına yerleşti. Bu mağduriyetin nasıl giderileceği, kimi muhatap alacağımız bilmiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Bayındırlık Müdürlüğünden teknik anlamda destek istedik. Fakat olumlu cevap alamadık.''

Çocuklarının çoğunun sınavlara hazırlandığını anlatan diğer bina sakinleri ise ''Başta çocuklarımız olmak üzere hepimiz zor durumdayız. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden yardım istiyoruz'' dediler. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Selahattin Elçi de, Bayındırlık Müdürlüğü ekipleri yaptıkları incelemenin ardından binanın geçici olarak boşaltılmasını kararlaştırdıklarını söyledi. Binanın istinat duvarı ve enjeksiyon çalışmaları yapıldıktan sonra oturulup oturulmayacağının kararlaştırılacağını kaydetti.