BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Hamasa yok Filistine var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, ülkesinin Filistinliler'e yardımı artıracağını söyledi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, ABD'nin Filistinlilere yardımı artıracağını, ancak Hamas egemenliğindeki Filistin Yönetimi'ne doğrudan yardım yapılmayacağını söyledi.

Sözcü, yazılı bir açıklama yaparak, yardımın nasıl dağıtılacağı konusuna önümüzdeki günlerde açıklık getirileceğini belirterek, ''Hamas önderliğindeki hükümete Amerikan yardımı yapmayacağız. Biz teröristlerle muhatap olmayız, teröristlere para vermeyiz'' ifadesini kullandı.

ABD, terör örgütü kabul ettiği Hamas'ın seçimlerdeki galibiyetinin ardından Filistin Yönetimi'ne doğrudan yardım yapılmayacağını daha önce açıklamış, ancak Filistinlilere yardımı, Filistinli mülteciler için kurulan BM ajansı UNRWA ya da Amerikan Uluslararası İşbirliği Ajansı USAID gibi kurumlar aracılığıyla yapacağını duyurmuştu.

McCormack, Filistinlilere Amerikan yardımının bu yıl için 75 milyon dolar olduğunu, ancak hükümetin bu bütçeyi artırabileceğini kaydetti.

IRAK

Sözcü McCormack, farklı toplumların yaşadığı Irak'ta dün kutsal Necef kentinde bomba yüklü araçla düzenlene saldırının ardından da itidal çağrısı yaptı.

McCormack, ''ABD, bu korkakça saldırıyı en şiddetli biçimde kınamaktadır'' dediği açıklamasında, ''Bu trajediden sonra bütün Iraklılara itidal çağrısı yapıyoruz ve adaletin, kanunlar ve anayasa çerçevesinde tecelli ettirilmesinin sağlanmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

KUZEY İRLANDA

Bu arada Beyaz Saray, dün İngiltere Başbakanı Tony Blair ile İrlanda Cumhuriyeti Başbakanı Bertie Ahern'in Kuzey İrlanda Barış sürecini yeniden canlandırmak için bir araya gelmelerinden memnuniyet duyulduğunu açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan, iki başbakanın çabalarından
memnun olduklarını belirttiği açıklamasında, ''Başkan George Bush bütün tarafları sorumlu davranış sergilemeye ve askıda kalan sorunları çözmek ve iktidarı paylaşan bir hükümet kurmak için birlikte çalışma şansı sunan bu fırsatı kaçırmamaya çağırmaktadır'' dedi.