BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  SPOR

UEFAdan Türkiyeye müjde

Şampiyonlar ligine 2 takım için Basel'in Middlesbrough'a elenmesi gerekiyordu. Öyle de oldu.

Abone ol

Deplasmandaki ilk maçta İngiltere'nin Middlesbrough takımını 2-0 yenerek rövanş maçı için avantajlı bir skor elde eden İsviçre'nin Basel takımı, rövanş maçında bu avantajını koruyamadı. İngiliz ekibi, sahasında Basel'i 4-1 yenerek yarı finale çıkmayı başardı.

Türk futbolunu da yakından ilgilendiren bu karşılaşmada, İsviçre temsilcisinin aldığı yenilginin ardından Türkiye, 2008 yılındaki Şampiyonlar Ligi'ne yine iki takımla katılabilecek.

Bulgar ekibi Levski Sofya ile deplasmanda yaptığı ilk maçı 3-1 kazanan Alman temsilcisi Schalke 04, rövanş maçında ise sahasında 1-1 berabere kaldı. Schalke 04, ilk maçta aldığı avantajlı skorla adını yarı finale yazdırdı.

Bükreş derbisinde 1-1 sona eren ilk karşılaşmanın ardından ikinci maçta da Steaua Bükreş ve Rapid Bükreş birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşma golsüz sona erdi. Bu sonuçla Steaua Bükreş tur atlayan taraf oldu.
İspanya'nın Sevilla ekibi ise ilk maçta 4-1 ile geçtiği Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalarak bir üst tura çıkma başarısını gösterdi.

Bu karşılaşmaların ardından yarı finalde, Schalke 04 ile Sevilla, Steaua Bükreş ile de Middlesbrough takımları eşleşti.

UEFA Kupası finali, 10 Mayıs Çarşamba günü Hollanda'nın Eindhoven kentinde yapılacak.