BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  POLİTİKA

Halis Günday 5. kez parti değiştirdi! Bakın sebebi neymiş

Aydın siyasetinin renkli simalarından Halis Günday, Demokrat Parti'ye geçerek 5. kez parti rozetini değiştirdi. Günday'ın rozetini ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal taktı. 

Abone ol

Aydın’ın önemli simalarından biri olan Halis Günday, Refah Partisi, AK Parti, Demokrat Parti ve CHP'de siyaset yaptıktan sonra yeniden Demokrat Parti'ye döndü. 70 yaşından sonra yeniden rahmetli babasının partisine geldiğini belirten Günday, parti değiştirme serüvenini ise şu sözlerle anlattı; 

"SEVDİĞİM İNSANLAR PARTİ DEĞİŞTİRİNCE BEN DE DEĞİŞTİRİYORUM": “Babam Demokrat Parti’nin kurucularından ve Karacasu’nun belediye başkanlarından idi. Ben siyasete 1988 yılında Refah Partisi'nde başladım. Sevdiğim insanlar parti değiştirince ben de onlarla birlikte parti değiştirmek durumunda kalıyorum. AK Parti’nin Aydın’daki kurucularından 3. üyeyim.

Dönemin Belediye Başkanı İlhami Ortekin AK Parti ile ters düşünce 2014 seçimlerinde kendisi ile Demokrat Parti'ye geçtim. Ben Meclis üyesi seçildim. Mesut Bey’i de çok severim. Mesut Bey CHP’den belediye başkanı seçildi. Hal böyle olunca Demokrat Parti’den istifa edip Mesut Özakcan'ın partisi CHP’ye geçtim.

Şimdi Mesut Bey CHP’den istifa edip Demokrat Parti’ye geçince ben de eski partime yeniden geri döndüm. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal çok sevdiğim ve beğendiğim bir çocuktur. Geleceğini parlak görüyorum” 

YAKASINDA 4 AYRI PARTİ ROZETİ TAŞIYAN ENDER İSİMLERDEN OLDU: Aydın’da Büyükşehir olmadan önce uzun süre belediye başkan yardımcılığı, belediye meclis başkan vekilliği yapan Halis Günday, Aydın Büyükşehir olunca Efeler Belediyesi’nde de birçok önemli görevlerde bulundu. Halis Günday, son taktığı rozet ile birlikte, yakasında 4 ayrı partinin rozeti taşıyan ender isimlerden biri oldu.