BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  SPOR

Halil Umut Meler'in kararı Sergen Yalçın'ı çıldırttı! Sözleri herkes duydu

Fenerbahçe derbisinden sonra hakem Halil Umut Meler'i Beşiktaş maçlarında istemeyen Sergen Yalçın MHK'den ret yemişti. Yalçın, bugün takımının 1-0'lık yenilgi aldığı Kasımpaşa maçında hakem Meler'in 'Aytaç' kararını tepkiyle karşılarken sitemli sözleri ekrandan duyuldu.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig 32. haftasında Kasımpaşa’ya konuk olan lider Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, ikinci yarıda yaşanan bir pozisyonun ardından kırmızı kart beklerken hakem Halil Umut Meler kararını değiştirmedi.

Karşılaşmanın tek golünü atan ve 60. dakikada sarı kartı bulunan Aytaç Kara'nın Necip Uysal'a yaptığı faul sonrası siyah-beyazlılar kart bekledi.

Maçın hakemi Halil Umut Meler, siyah beyazlıların itirazlarına kulak asmazken bu pozisyonun 6 dakika sonrası Aytaç, Teknik Direktör Şenol Can tarafından oyundan alındı. Aytaç Kara kenara gelirken oyuna Kristijan Bistrovic dahil oldu.

Şenol Can'a dönüp söyledi
Karara tepki gösteren Sergen Yalçın, Aytaç'ın oyundan alınmasının ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Şenol Can’a dönerek "Hocam hakemler yapamadı, sen yaptın. Tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın, maçın ardından ne dedi? İşte açıklamaları...

"Hakemle ilgili düşüncelerimi geçen hafta söylemiştim. Gerek yok. Türk futbol tarihinde bir ilki yaşadık. Enteresan. Futbolculuk dönemimde de birçok şeye şahit olduğum için, burada söylüyorum doğal olarak."

"MHK'nın böyle davranması camiamızı çok üzdü"
Neden benim söylediklerim garipseniyor? Acayip şeyler de söylemiyorum. Oyun kuralları içinde olan şeyleri söylüyorum. MHK gibi çok ciddi bir kurumun, böyle davranması camiamızı çok üzmüştür."

"Genelde hakemleri aynı takıma 5-6 maç boyunca vermiyorlar. Amacın ne olduğunu anlayamadık. Kim atadıysa, kim atıyorsa, bunun nedenini herkese açıklamalı. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor."

"Kimseye aynı hakem verilmiyor"
Teknik direktör arkadaşlarım serzenişte bulunuyorlar ama hiç kimseye aynı hakem verilmiyor. Düşüncelerimi söyledim, çok üstüne gitmeye gerek yok. Biz işimize bakacağız. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız."

"Avantajlı durumda olan biziz"
"Avantajlı durumda olan biziz. Bundan sonra bugün yaptığımız hataları yapmayıp, takım olarak yolumuza devam edeceğiz. Gereken dersleri çıkarıp, çarşamba gününe hazırlanacağız. Kaybedebiliriz, kaybetmek her zaman var."

"Enerjisi, bizim takımla bağdaşmıyor"
Hakem arkadaşla ilgili konuşurken, kötü bir hakem demedim, adaletsiz de demedim. Enerjisi, bizim takımla bağdaşmıyor. Akan oyunda çok ciddi problemler var. Bunu anlatmaya çalıştım. Rahatsız olduğumu söylemeye çalıştım, bu gayet doğal bir tepkiydi. Kimseyi kırmadan, hakaret etmeden, aşağılamadan, doğal bir tepki gösterdim. Söylediğim tepkinin insanları neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamak çok zor."

"Hakemle ilgili konuşurken kötü bir hakem demedim"
Fenerbahçe maçının ardından Kasımpaşa karşılaşmasına da atanan hakem Halil Umut Meler ile ilgili de Yalçın, "Hakemle ilgili konuşurken kötü bir hakem demedim. Adaletsiz, dürüst değil demedim. Enerjisi bizim takımla bağdaşmıyor. Akan oyunda ciddi problemler var. Bunu anlatmaya çalıştım. Bu gayet doğal bir tepkiydi. Kimseyi kırmadan, aşağılamadan bir takım teknik direktörü olarak tepki gösterdim. Bu tepkinin neden insanları rahatsız ettiğini anlamak zor. " ifadelerini kullandı.

Sezon içinde birçok teknik direktörü bu tür tepkileri dile getirdiğini ifade eden siyah-beyazlı teknik adam şunları aktardı:

"Bunu yaptığım işin bir parçası olarak görüyorum. Yıllardır bu sorunlar yaşanıyor. Bunu sezon boyunca sürekli yapmıyoruz, sayısı 6-7'dir. Bunu en doğru şekilde yapmaya çalışıyor, hakaret etmeden, saygısızlık etmeden yapıyorum. Bu nedense Merkez Hakem Kuruluna çok farklı şekilde yansıdı. Türk futbolunda ilk kez böyle bir karar çıktı. Bize yapılması daha da enteresan. Herhalde birileri neden böyle yapıldığının açıklamasını yapacaktır. Aytaç'ın sarı kartı vardı, ikinci sarıdan atılması gerekiyordu. Hakem devam ettirdi. Belki de ona göre bir şey yoktur. Maçlardan sonra 'Hakem sonuca etki edecek bir şey yapmadı' denir. Hakemin illa penaltı, kırmızı vermesine gerek yok. Başka şeyler de oluyor. Bunu futbolculuğumda da yaşadım. Aynı şeyleri yaşamamak için tedbir almaya çalışıyorum."