BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  POLİTİKA

Hakkında terör soruşturması açılan Sezai Temelli ilk kez konuştu

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Tunceli'de hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili, konuştu.

Abone ol

TUNCELİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında Batman'da bulunan Sezai Temelli, partisince düzenlenen mitinge katıldı. Mitingin ardından açıklama yapan Temelli, hakkında açılan soruşturmaya değindi. Soruşturmanın gerekçesi ise Temelli'nin konuşmasında terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı methettiği, selam gönderdiği, terör örgütü propagandası yaptığı şeklinde açıklandı.

Ortada bir suç yok
Temelli soruşturma için şu ifadeleri kullandı:  "Sadece bana değil, birçok arkadaşımıza soruşturma açılıyor. Her gün onlarca soruşturma açılıyor. Bir suç ortada yok. Suçun olması da zaten söz konusu değil.

Bugün cezaevinde olan hiçbir arkadaşlarımız suçu olduğu için cezaevinde değil. Hiçbir haklı gerekçesi olmayan soruşturmalar açılıyor. Alıştık bunlara. Ama Türkiye umutsuzluğa hiç prim vermesin. Her gün umuda uyansın, umudu güçlendirsin. Çok yakın zaman Türkiye çok daha adaletli bir ülke olacak. Adalet, mahkeme salonlarına geri dönecek. Bunu hep birlikte başaracağız."