BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Hakkarili şampiyonun dramı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan şampiyon atlet kaymakamdan destek istedi

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve şimdiye kadar atletizmde 5 altın, 10 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan İhsan Arıcıoğlu, Kaymakam Uğur Kalkar'dan destek istedi.

Arıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan itibaren koşmaya ilgi duyduğunu, ilköğretim çağlarında bile okuluna çok sayıda birincilik kazandırdığını söyledi.

Hakkari Gençlik Spor İl Müdürlüğüne kayıtlı olduğunu ifade eden Arıcıoğlu, katıldığı bir çok müsabakada da Hakkari'yi en iyi şekilde temsil ettiğini, müsabakalarda 5 altın, 10 gümüş ve 3 bronz madalya kazandığını belirtti. Şimdiye kadar hiçbir destek almadığını, büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Arıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Son olarak 13 Ağustosta Uludağ'da yapılan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası Milli Takım seçmelerine katılmak için bütün kapıları çaldım. Ancak kimseden destek gelmedi. Hakkari Gençlik Spor Müdürlüğü de bana destek vermedi. Ben de seçmelere 2 gün kala arkadaşlarımdan borç para alarak yola çıktım. Yolculukta geçen 2 günün ardından elemelere son anda yetişebildim. Kahvaltı yapmadan elemelere katıldım ve 23 kişi arasından 8'inci oldum. Ancak antrenörüm olmadığı gerekçesiyle milli takıma alınmadım.''

Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Kaymakam Uğur Kalkar'ı makamında ziyaret ederek destek istediğini belirten Arıcıoğlu, destek sağlanması halinde Hakkari'yi atletizmde en iyi şekilde temsil etmeye hazır olduğunu kaydetti. Kaymakam Uğur Kalkar da gerekli her türlü desteği vereceğini ifade ederek, ''Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Sporcumuzu hak ettiği yere taşıyacağız'' dedi.