BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  GÜNCEL

Hakkari, Bingöl ve Urfa'dan acı haber 5 şehit

HAKKARİ, Bingöl ve Şanlıurfa'dan art arda şehit haberleri geldi. Bingöl ve Urfa'da polis aracının devrilmesi sonucu 2 polis şehit oldu. Hakkari'de kazayla patlayan el bombası ise 3 askerin şehit olmasına neden oldu.

Abone ol

HAKKARİ 'nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada yaralanan 5 askerden 3'ü şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, dün 3. Piyade Tümen Komutanlığında el bombasının kaza sonucu patlaması nedeniyle yaralanan 5 askerden durumu ağır olan 3'ü kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayda yaralanan askerlerden birinin ayakta tedavi edildiği diğerinin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı içerisinde meydana gelen olayda, el bombası olduğu belirtilen cismin patlaması sonucu 3 asker şehit olmuş, 2 asker ise yaralanarak Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Şehit olan ve hastanede tedavi altına alınan askerlerin kimlik bilgileri belli oldu. Patlamada şehit olan 2 askerin Rahmi Yılan ve Ömer Kılıçoğlu, yaralı askerlerin de Serdar Üçüncü ve Fatih Tomuşoğlu olduğu öğrenildi.

Yaralı askerlerden Fatih Tomuşoğlu’nun durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi. Hastane önünde polis yoğun güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

BİNGÖL'DE ARAÇ DEVRİLDİ: 1 POLİS ŞEHİT

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde devriye görevi sırasında polislerin bulunduğu aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, adli bir işlem için Karlıova Devlet Hastanesine giden polis ekibini taşıyan zırhlı araç, hastane dönüşünde ilçe girişinde devrildi.

Kazada araçta bulunan 3 polis memurundan biri olay yerinde şehit düştü. Yaralanan 2 polis memuru Karlıova Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi.

BİNGÖL ŞEHİDİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Vedat Kılıçaslan'ın, Elazığ'ın Yazıkonak beldesindeki baba evinde üzüntü yaşanıyor. 

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sağlık görevlileri ile Sanayi Mahallesi'nde yaşayan şehidin babası Osman ve annesi Saadet Kılıçaslan'a acı haberi verdi.

Oğullarının şehit haberini alan Kılıçaslan çifti gözyaşı dökerken, haberi duyan yakınları ve komşuları eve geldi.

Şehit polisin evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

Şehit Kılıçaslan'ın yaklaşık 2 ay önce sosyal paylaşım ağında meslektaşları tarafından doğum gününün kutlanmasıyla ilgili fotoğrafların üzerine ''Doğum günümü kutlayan tüm arkadaşlara ve pastayı hazırlayan canım eşime sonsuz teşekkürler'' yazdığı görüldü. 

Şehit polisin, bir süre önce şehit olan sınıf arkadaşıyla ilgili de sosyal paylaşım sitesinde paylaşımda bulunduğu anlaşıldı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu polis memuru Vedat Kılıçaslan şehit olmuş, 2 polis de yaralanmıştı.

ŞANLIURFA'DA 1 ŞEHİT

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki kazada ise 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Alınan bilgiye göre, sürücünün ismi ve plakası henüz belirlenemeyen
polis aracı, Birecik-Şanlıurfa otoyolunun 30. kilometresinde şarampole devrildi.

Polis memuru Mustafa Sağlam, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan polis memuru Yasin Bayar, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Şehit polisin cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Polislerin, Hakkari'ye göreve gittikleri öğrenildi.