BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Geleceğin sanatkarlarını yetiştiriyorlar

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi, 2015-2016 Eğitim Dönemi Klasik Sanatlar Kursu başlıyor.

Abone ol

Klasik sanatların 12 dalının gelecek nesiller aktarılmak üzere uygulandığı ve yaşatıldığı yegane buluşma noktası İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi (İKSM) 2015-2016 Eğitim Dönemi kurslarını başlatıyor.

Hattat Ahmet Zeki Yavaş öncülüğünde kurulan İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi’ndeki eğitimler, ülkemizin önde gelen sanatkârları tarafından tespit edilen uzman hocalarımızla, lisans ve lisans üstü seviyede yapılıyor.

Katılmak için diploma şartı aranmıyor

Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Katı’, Naht, Çini, Kalemişi, Sedef Kakma ve Edirnekari gibi sanat disiplinlerinin yanısıra temel sanat eğitimleri de İKSM’de veriliyor. Herhangi bir diplomaya sahip olmadan katılmanın mümkün olduğu eğitimlerin ardından, İKSM Eğitim Kurulu Başkanlığı kararıyla eğitimi verilen tüm branş ve kültür dersleri hocalarının imzası ile mezuniyet belgesi veriliyor.

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi üst seviyede eğitim merkezi

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi; Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Kâtı’, Cilt, Çini, Naht, Kalemişi, Kakma, Edirnekâri ve Kündekâri gibi sanatları aslına uygun şekilde muhafaza edip korumaya ve yaşatmaya çalışır. İKSM, lisans ve lisans üstü seviyede bir eğitim merkezi, 700 sanat eserinin bir arada görülebileceği ve satın alınabileceği bir sanat galerisidir. İstanbul Çamlıca’da bulunan 6 katlı binada, 200 kişi kapasiteli 5 ayrı derslikte eğitimler verilmektedir.

klasik sanatlar başvuru