BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli çay bile ısmarlamadı

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun hedefinde her şeye 'hayır' demekle eleştirdiği Devlet Bahçeli vardı.

Abone ol

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, 7 Haziran seçimleri Bahçeli'nin tavrını eleştirdi. Soylu, "Meclis başkanımızı Sayın Bahçeli'ye gönderdik. 3 dakika tuttu odasında, çay bile ısmarlamadı. Siyasette böyle bir şey var mı?" sözleriyle Bahçeli'ye yüklendi.

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında, Şalpazarı ilçesinde vatandaşlara hitaben konuşma yaptı.

Türkiye'nin 1990'lı yıllarla karıştırıldığını belirten Soylu, "Türkiye'yi 1990'lı yıllarla karıştırdılar ama yanıldılar. Bu hükümet 13 yıldır büyük bir birikimin, tecrübenin sahibi olarak elbetteki ülkemizin ilerlemesini, demokratikleşmesini, zenginleşmesini istiyor" diye konuştu.

Soylu, Göktürk uydusunun terörle mücadeledeki katkısı hakkında bilgi vererek, şöyle devam etti:

süleyman soylu
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında, Şalpazarı ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

"Kandil'in üzerine gidiyor, orada terörist hareketlerin istihbaratını alıyor, ondan sonra onu insansız hava uçaklarına bildiriyor, yerel istihbaratlarla birlikte insansız hava uçakları teröristleri takip ediyor, Eskişehir'den, Diyarbakır'dan ve Merzifon'dan uçaklarımız kalkıyor. Sen Türkiye'ye ders vereceksin, sen Türkiye'ye had bildireceksin, senin mağaradan mağaraya geçiremeyecek bir halle karşı karşıya bırakırız. Türkiye oralarda taş üstüne taş bırakmadan, yıllardan beri sınırlarımız dışında bizim içimize zehir akıtmaya çalışan bütün kamplarını 2 ay içerisinde bir daha oraya giremeyecek şekilde tarumar etmiştir. Sen Türkiye'ye had bildireceksin, Sen Türkiye'ye ders vereceksin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sana mağaradan mağaraya gitme imkanı vermez."

"ONLAR BİZİM GÜCÜMÜZÜ HAFİFE ALDILAR"

Tek başına iktidardan bir şekilde ayrıldıktan sonra Suriye'nin kuzeyinde hemen bir devlet oluşturulmaya çalışıldığını da işaret eden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Zannettiler ki biz ona müsaade edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ertesi gün açıklama yaptı. 'Sakın böyle bir şeye kalkışırsınız. Size gereğini yerine getiririz.' Hiç kimsenin endişesi olmasın ne sınırlarımızın içerisinde tek bir PKK'lı kalacaktır, ne de sınırlarımızın dışında bir irin yapısı kalacaktır. Onlar bizim gücümüzü hafife aldılar. Onlar bizim 13 yılda ne yaptığımızı, nasıl adım attığımızı, Türkiye'nin nasıl ayakta durduğunu ve Türkiye'nin geleceğe dair nasıl kuvvetli esaslar içerisinde yürüdüğünü bir şekilde hesap edemediler."

"YILANIN BAŞINI EZER GİBİ EZECEĞİZ"

Soylu, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğuna dikkati çekerek, ''Bugün güçlü bir Türkiye var. Bugün bizim demokrasi konusunda samimiyetimize inanan, bu konuda bize tek bir söz söylemeyen bir duruş söz konusu. Hiçbir endişeniz olmasın. Bu ülkede PKK terör örgütünü bitireceğiz, onların yılanın başına ezer gibi başlarını ezeceğiz. Bundan sonra bir tek kişi bile Türkiye'de PKK'nın adını bile anmayacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SÜNEPE DEVLET OLMASINI İSTEYENLER VAR"

"Türkiye'nin sünepe bir devlet" olmasını isteyenlerin bulunduğuna işaret eden Soylu, "Türkiye hiçbir işe karışmasın, ona biz talimat verelim ve o talimatı yerine getirelim istiyorlar. Bundan sonra böyle bir Türkiye olmayacak. Herkes bilsin ayakları üzerinde duran, etrafındaki coğrafyaya istikrar getirmeye çalışan, haksızlıklara karşı çıkan, dünya 5'ten büyüktür diyen ve dünyada mazlumların, mağdurların yanında olan, kendi insanına sahip çıkan bir Türkiye olacak. Biz ne yaptığımızı nasıl adım attığımız biliyoruz. Biz büyük, asil ve yarınlara güçlü şekilde yürüyen bir milletiz" ifadesini kullandı.

BAHÇELİ ÇAY BİLE ISMARLAMADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Soylu, "Meclis başkanımızı Sayın Bahçeli'ye gönderdik. 3 dakika tuttu odasında, çay bile ısmarlamadı. Siyasette böyle bir şey var mı? Sonra ortak olacak kişi, bir siyasi parti kurucusunun ailesini hedef alır mı? Beraber ortak olacağız ve Türkiye'yi idare edeceğiz. 'Yok oğlunu ver, oğlun, kızın şöyle olsun.' Nasıl Türkiye'yi beraber yürüteceğiz, idare edeceğiz, 'Yok sen git HDP ile beraber ol.' HDP ile mücadele eden de PKK ile mücadele eden de biziz. Sözle mücadele etmiyoruz, adam gibi, yiğit gibi mücadele ediyoruz" dedi.

AYDIN DOĞAN-CHP-HDP BLOKU

Soylu, CHP'nin de HDP'nin sırtını sıvazladığını iddia ederek, "Yapmak istedikleri küçük siyasi hesaplar. Yapmak istedikleri çok net Aydın Doğan, HDP, CHP blokuna Türkiye'yi emanet etmek. Eskiden vesayet vardı, siyasetin üzerinde vesayet etkin olurdu ama şimdi söylemek istiyorum ki başka türlü vesayet oluşturmaya, AK Parti'nin, Türkiye'nin ayağını prangalamaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini de belirten Soylu, "Terörün sonuna kadar gideceğiz. Ne olursa olsun, bunların kökünü kazıyacağız. Onun için Türkiye'nin istikrara, huzura, güvene ihtiyacı var. Türkiye'nin tek başına iktidara ihtiyacı var" diye konuştu.