BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  GÜNCEL

Hakim bitti dedi salon birbirine girdi

Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın duruşması bugün görüldü.

Abone ol

GEZİ PARKI olayları sırasında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş davası olaylı başladı, olaylı bitti.

Bugünkü duruşmanın sona erdiğini söyleyen mahkeme heyeti Ayvalıtaş ailesinin avukatlarının tepkisi ile karşılaştı. Avukatların, talepleri olduğunu hatırlatmasına rağmen heyet duruşmanın sona erdiğini bildirdi. Bu sırada izleyici bölümünde bulunan bazı kişiler heyetin bulunduğu bölüme plastik şişe fırlattı. Heyet salonu terk etti. Salondan çıkan izleyiciler koridorda slogan attı.

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen dava öncesi adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmada salonun küçüklüğü nedeniyle zaman zaman tartışmalar oldu. Duruşma öncesi de adliye önünde polisle bir grup arasında gerginlik yaşandı.

KAPIDA ARBEDE

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada izdiham yaşandı.

Duruşma salonuna girmek isteyenlerin sayısının çokluğu nedeniyle kapıda arbede yaşandı.

AVUKATLARDAN İTİRAZ 23105341.jpg

Salonun küçük olduğunu belirten avukatlar, daha büyük bir salonda duruşmanın görülmesini istediler

Duruşma salonunda Ayvalıtaş ailesi, hem Mehmet 'in hem de oğlunun ölümüne dayanamayan ve kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Fadime Ayvalıtaş'ın resimlerini ellerinden bırakmadılar.

Mehmet'in anneannesi torununun ardından kızı Fadime Ayvalıtaş'ı da kaybetmişti. Duruşmada, kızının fotoğrafını elinden hiç bırakmadı.

ANNESİNİN DE KALBİ DAYANAMAMIŞTI

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 1 Haziran günü Ümraniye’de düzenlenen eylem sırasında, yolu trafiğe kapatmak isteyen grubun arasında giren cipin çarptığı Mehmet Ayvalıtaş (20) yaşamını yitirmişti. Oğlunun ölümünün anne Fadime Ayvalıtaş da rahatsızlanarak 12 Aralık'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.