BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,72
HABER /  SPOR

Hakeme takside büyük sürpriz

Hakemlerin başına trajikomik olaylar da gelebiliyor. Süper lig hakemi Hakan Özkan böyle bir anısını futbolseverle paylaştı..

Abone ol

TFF'nin dergisi TamSaha'ya konuşan Özkan, bir maçta tribünden kendisine sürekli küfreden şahsın, karşılaşma sonrasında bindiği taksinin şoförü çıkması üzerine yaşananları anlattı.

Hakan Özkan, Konya'da yönettiği bir maç sırasında yaşadığı ilginç bir olayı anlattı:

MAÇ SIRASINDA GÖZ GÖZE GELDİĞİM ŞAHISTI

"Konya'da yönettiğim bir müsabakada tribünden protestolar geliyordu. Yalnız birisi vardı ki, herkesin sustuğu bir anda çok yakından bir yerden tek başına bağırıyordu. O bölgede bir taç atışı olduğunda tribüne baktım ve o şahsı çok net biçimde gördüm. Müsabakanın ardından otele gitmek için taksiye biner binmez şoförü tanıdım. Maç sırasında göz göze geldiğim şahıstı.
ÇOK MAHÇUP OLDU

'Maçı seyrettin mi, hakem nasıldı?' diye sordum. 'Hakem çok iyiydi. Bir pozisyonda faulü vermedi ama o kadar da olur. Yalnız kültür seviyemizden midir nedir, hep hakeme küfür ettiler' dedi. Taksiden inerken, 'Sen maç boyunca bana küfür etmiştin, hiç yakıştı mı?' dedim. Çok mahcup oldu ve 'Hocam kusura bakma, biz de topluluğa uyduk, aslında öyle bir şey yok' diyerek özür diledi.

TRİBÜNLERİ DUYARSANIZ

Şunu söylemek istiyorum; evet küfür ediyorlar ama dışarı çıktığınız zaman sizinle iletişimleri belli bir saygı çerçevesinde gerçekleşiyor. Oradaki küfrün nedeni toplum psikolojisine uyulması. Eğer konsantrasyonunuzu bozup da tribünleri duyarsanız o maçın içinden çıkamazsınız."

Hakan Özkan, müsabakalarda yanlış karar verdiği zaman vicdan azabı çektiğini de söyledi. Özkan, hakemlerin bazen hatalı kararlar verebildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM

''Maçta verdiğiniz kararın yanlış olduğunu anlayıp döndüyseniz, diyorsunuz ki, 'Keşke bu kararı böyle vermeseydim. Niye yanlış yaptım? Ama Allah'tan ki döndüm. Düşük not alacağım ama hiç olmazsa vicdanım rahat.' Çünkü siz hata yapmış olsanız da sonuçta doğru ortaya çıkıyor. Diğer türlü ise 'Bence faul değil, oyna' diyorsunuz ama oyuncu sakatlanmış ve yerden kalkamıyor.

İÇİMDEN BİR ŞEYLER AKIP GİDİYOR

Yanına gidip baktığınızda ayağındaki yaralanmayı görüyorsunuz. İşte o anda benim ayağımı yaralasalar daha iyi. Vicdan azabı çekiyorum. Ama bu vicdan azabı, 'Bir daha ki pozisyonda ben bu oyuncuya iltimas geçeyim' şeklinde değil. Ya da akşam televizyonda maçın tekrarını izlerken hata yaptığımı gördüğümde içimden bir şeyler akıp gidiyor. Ama bunu bir an evvel atlatmaya ve sonrasında doğruyu nasıl bulabileceğime bakıyorum.''