BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Aksu Bahçeliye sert çıktı

MHP lideri Bahçeli'nin hükümetin Kürt açılımı hakkındaki ağır sözlerine Abdülkadir Aksu işte böyle cevap verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, hükümetin 'Kürt açılımı' toplantısını eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasını "tarihe düşen bir kare leke olarak" niteledi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, "Fikirleriyle milletin zihninde yer edinemeyenler, hakaretle ve yalanlarla dikkat çekmeye çalışmaktadırlar." ifadesini kullandı.

Aksu, Bahçeli'nin son günlerde aklına değil, ağzına geleni söylemeyi siyaset zannettiğini, Başbakan Erdoğan'a yönelik ölçüsüz saldırılar yaptığını kaydetti.

İLKEL ÜSLUP

"Milletimizin hassasiyetlerini kendilerine siyasi gıda olarak görüp, milletin sorunlarından beslenen bu zihniyetin maskesi artık düşmüştür." diyen Aksu, milletin bu duygu sömürüsüne dayalı ilkel üsluba zerre kadar itibar etmediğini vurguladı.

İNSANLARA KORKU SALARAK

Aksu, geçmişte hasbelkader geldikleri iktidarda söyledikleri bir diğerini tutmadığına işaret ederek, açıklamasına şöyle devam etti: "Kendi iç çekişmelerini toplumun gözünden kaçırmak için milli meselelerimizi dahi kullanmaktan çekinmemektedirler. Sürekli insanlara korku salarak, sürekli kavga ve nefreti besleyerek vatansever olunmayacağını, Sayın Bahçeli'ye birinin anlatması gerekiyor. Sürekli bu ülkenin Başbakanına hakaret etmekle, ona iftira atmakla, bu milletin gözünde bir yere gelinmez olsa olsa gözdün düşülür."

Aksu, Türkiye'nin en büyük sorunu karşısında siyasi sorumluluğuyla hareket edemeyenlerin, yüksek gerilim hattı üzerinde var olmaya soyunanların, karşılığını sandıkta görmeye hazır olmaları gerektiğini ifade etti.
Aksu, açıklamasına şöyle devam etti:

BİLGİYLE DEĞİL KABA SİYASETLE

"Bilgiyle değil, kaba siyasetle, huzurla değil gerilimle; sevgiyle değil, nefretle; uzlaşmaya değil çatışmayla; hakaret bizi yıldıramazlar. AK parti bu ülkenin çimentosudur, birlik ve beraberliğin ve kardeşliğini teminatıdır. Muhalefet yıkım mühendisliği yapmak değildir, muhalefet kuru laf üretmek de değildir. Hepimi biliyoruz ki Türkiye kendi sorunlarının üstesinden gelebilecek güce sahiptir. AK Parti'de bu güce bütün kadrolarıyla inanmaktadır."