BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Pakette bu üç konu olmayacak

Kürt açılımı kimi çevrelerde endişe uyandırdı. Harekete geçen hükümet paketin sınırlarını çizdi.

Abone ol

-Anasayal özerklik,
-Askeri operasyonların durdurulması
-Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması
.

MHP'nin sert tepkisi ve CHP'nin mesafeli yaklaşımı iktidarı harekete geçirdi. Hükümetin Kürt açılımında kırmızı çizgileri çektiği iddia ediliyor. Üç konunun açıklanacak pakette yer almayacağı konuşuluyor.Yeni Şafak'ta Erhan Seven imzalı haber şöyle:

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK YOK

Abdullah Öcalan'ı çözüm sürecine dahil etmek ve hatta muhatap etmek için çaba gösteren DTP'nin bir sonraki aşamada ortaya atması muhtemel “Öcalan'a serbestlik” talebinin kesinlikle gerçekleşmeyeceği öğrenildi. Adı af olmasa da TCK'nın 221. maddesi olan etkin pişmanlığın genişletilerek, teröristbaşının da serbest kalabileceği beklentisinin bölge insanı üzerinde psikolojik bir harekat olarak işleneceği tespitleri yapıldı. Bunun önüne geçmek adına “Öcalan'a serbestlik” maddesi hiçbir şekilde ortaya atılmayacak.

ÖZERKLİK GÜNDEME GELMEYECEK

Çalışmadaki bir diğer kırmızı çizgi ise yine bölge üzerinden siyaset yapanların kimi zaman dile getirdiği 'anayasal özerklik' konusu. Bu da pakatte yer almayacak ve üniter yapının bozulmasına fırsat verilmeyecek. DTP'nin sık sık dile getirdiği 'askeri operasyonların durdurulması' talebi de çalışmada yeralmayacak.