BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bu dükkanın kirası niye avro ile?

Başbakan Erdoğan, Belek'te önce cuma namazına gitti, ardından esnafı dolaştı. Esnafla ilginç diyaloglar yaşadı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belek Beldesi Camisi'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden ayrıldıktan sonra belde merkezinde yürüdü, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Başbakan Erdoğan, ailesi ile kaldığı Belek'teki otelden ayrılarak, Belek Belediyesi Başkanı Yusuf Mecek'i belediye binasında ziyaret etti.

Yaklaşık 10 dakika süren ziyaretin ardından Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek ve diğer yetkililerle belediye binasından ayrılan Başbakan Erdoğan, Belek Beldesi Camisi'ne geçerek, burada cuma namazını kıldı. Cuma namazına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.

Başbakan Erdoğan, cami çıkışında kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selamladı.

ÇARŞIYA GİRİP SOHBET ETTİ

Otomobiline binmeyen Başbakan Erdoğan, beraberindekilerle yürüyerek belde çarşısına geçti. İş yerlerinin bulunduğu kaldırımda yürüyen Erdoğan, Osman Butik adlı iş yerine girerek, iş yeri sahibi Cezmi Erkek ve çalışanlarla sohbet etti.

Cezmi Erkek'e işlerinin durumunu soran Erdoğan, yıllık 45 bin avro kira ödediğini öğrenince, ''Kira niye TL değil de avro?'' diye sordu. Cezmi Erkek de çarşıda iş yerlerinin avro ile kiraya verildiğini anlattı.

Erdoğan'ın, sohbet sırasında Temmuz ayının turizm açısından hareketli geçtiğini hatırlatması üzerine esnaf Cezmi Erkek, bu ayların kendi işleri açısında da güzel geçtiğini söyledi. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve diğer yetkililerle butikte çay içti.

SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN BAŞBAKANIM

İş yeri çıkışında bazı vatandaşların, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Ben sizlerle gurur duyuyorum'' karşılığını verdi. Bir vatandaş da Erdoğan'a, ''Sayın Başbakanım, sağlığınıza dikkat edin'' diye seslendi.