BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  SPOR

Hakan Şüküre deve dedi

Hakan Şükür'e kim, neden deve dedi? İşte deve hikayesinin başı ve sonu...

Abone ol

Türk futboluna Hakan Şükür'ün yanı sıra Yılmaz Vural, Oğuz Çetin, Bülent Uygun, Aykut Kocaman, Turan Sofuoğlu, Recep Çetin, Rahim Zafer gibi isimleri kazandıran 81 yaşındaki Ekrem Karaberberoğlu, Hakan Şükür'ün futbola ilk başladığı günleri anlattı.

Sakaryaspor altyapısında görev yaparken Hakan'ın 9-10 yaşlarında babası Selmet Şükür ile birlikte yanına geldiğini anlatan Karaberberoğlu;

"Fiziğine baktım boyu uzun tam bir deve gibi. Onu önce sağ ve sol kanatta denedim, olmadı. Sonra libero oynattım, yine beceremedi. Düşündüm, 'Bundan olsa olsa santrafor olur' dedim. Antrenmanlardan sonra saatlerce Hakan'ı kafa vurmaya çalıştırıyorduk. Sağdan ve soldan yapılan ortalara Hakan, kafaya yükseliyor, Soner de onu marke ediyordu. Soner'den Hakan'a acımamasını, sert girmesini istiyordum. Hakan da yerde kalınca isyan ediyordu. Ben de 'Deve kalk, senin boyun ondan uzun, sen de onu devir' diye fırçalıyordum. Yaklaşık 4 sene böyle çalıştık ve Hakan'ın A Takım'a alınmasını söyledim" diye konuştu.

Hakan Şükür'ün futbolculuğunun ilk dönemlerinde kafa toplarına korkarak çıktığını ve eğilerek kafa vurduğunu söyleyen Ekrem Karaberberoğlu, "Antrenmanda çalışa çalışa yükselerek ve boynunu da uzatarak kafa vurmaya başladı. Şu anda da hava toplarında Avrupa'nın en iyi futbolcularından biri. Türkiye'de, bana göre Gündüz Kılıç'tan sonra kafa topuna en iyi çıkan futbolcu Hakan'dır" dedi.

DEVE HAKAN'I TOKATLADIM

Antrenmanlarda acımasız olduğunu ve hata yapan futbolcularını çok kez tokatladığını itiraf eden Karaberberoğlu, "Benim öğrencim olup da tokatlarımdan nasibini almayan kalmamıştır. Deve (Hakan) de benim tokatlarımdan fazlasıyla nasibini almıştır. Hakan'ı gol kaçırınca değil, benim dediklerimi yapmadığı zaman tokatlıyordum" ifadelerini kullandı.