BIST 10.046
DOLAR 32,32
EURO 34,64
ALTIN 2.408,10
HABER /  GÜNCEL

Hainler o saldırıyla ilgili her şeyi itiraf etti

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli suçlarını itiraf etti

Abone ol

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli Ankara'ya gönderildi. Şüphelilerin, alınan ilk ifadede suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik canlı bombalı terör saldırısında, polis memuru Ahmet Geben şehit olurken, teknisyen yardımcısı İsmail Sakın ağır olmak üzere toplam 18 kişi de yaralanmıştı. Araçlı saldırıyı yapan 2 terörist de öldü.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Olayla ilgili gözaltına alınan M.D., abisi M.D., bombaların araca yüklendiği bağ evi sahibi A.Ç., saldırıda kullanılan aracın satışından dolayı N.Ö. ve S.A. isimli 5 şüphelinin, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusu tamamlandı. Şüpheliler, alınan ek sürenin de dolmasıyla birlikte bugün Ankara'ya gönderildi. Soruşturma, bundan sonra Ankara Özel Yetkili Mahkeme tarafından yürütülecek. Şüphelilerin Kayseri'deki ilk sorgusunda, olayın aydınlatılmasına yönelik önemli bilgiler verdikleri ve suçlarını itiraf ettikleri kaydedildi.

Bu arada, patlamanın olduğu Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarda hasar tespit çalışması başlatıldığı öğrenildi. İlçedeki polis hizmetleri de Kayseri merkezden görevlendirilen polisler tarafından yürütülüyor.