BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,70
ALTIN 2.444,49
HABER /  EKONOMİ

Hafize Gaye Erkan kulisi! Mehmet Şimşek kanadı ne dedi? Erkan'a ne uyarısı yapılacak?

Merkez Bakası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın anne ve babasının bankaya geliş gidişleri ve personelle ilişkileri konusundaki tartışma sürüyor. Halk TV'den Seyhan Avşar, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'e yakın isimle konuştu ve Şimşek'in tavrını ve Erkan'a yapılacak uyarıyı yazdı.

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili iddialar birbirini izlerken, tavrı en çok merak edilen isimlerin başında gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kanadından ilk kulis bilgileri gelmeye başladı. Şimşek kanadına göre sorun Hafize Gaye Erkan değil babasının tavırlarıymış... 

Mehmet Şimşek kanadı ne dedi?

Halk TV'den Seyhan Avşar, Merkez Bankası Başkanı ile ilgili iddialar konusunda Mehmet Şimşek kanadından flaş bir kulis bilgisi paylaştı. "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yakın bir isim ise özetle şunları söyledi" diyen Avşar unları yazdı:

'Sorun Hafize Hanım'da değil babasında'

“Sorun Hafize Hanım’da değil. Kendisi çok çalışkan, işinde gücünde bir insan. Ancak babasının bazı yanlışları var. Hafize Hanım tek çocuk olmasından ötürü, babasının kararlarına direnemiyor olabilir. Yaşanan bu iddialar elbette araştırılıyor. Sayın Şimşek de bu iddialar nedeniyle çok üzgün.”

'Çocuğunu ve eşini bankaya getirme'

Aldığı bilgiye göre Erkan’a ilk etapta Erkan’a ciddi bir uyarı yapılacağını yazan Avşar, "Çocuğunu ve ailesini iş yerine getirmemesi şeklinde telkinlerde bulunulacak. Bu uyarı karşısında Erkan, kendi rızasıyla da bu görevi bırakmak isteyebilir" dedi. Erkan ayrılmazsa görevden alınmayacak.

Şimşek servis ettiriyor iddiası yalanlanmıştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın yakın çevresi hakkında CİMER'e yapıldığı iddia edilen şikayetin, Bakan Mehmet Şimşek'in ekibi tarafından servis edildiğine ilişkin iddiaları "Kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınıyoruz." şeklindeki açıklama ile reddetmişti. 

Erdoğan yarın Erkan ile görüşecek iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile yarın (23 Ocak Salı) görüşeceği öne sürüldü. Gazete Pencere'den Nuray Pehlivan'ın aktardığına göre, Erdoğan ile yapılacak görüşme öncesinde Erkan’ın ekonomi üst yönetimiyle bir araya geleceği ardından da Erdoğan’la ayrıntılı bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.