BIST 10.349
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.458,84
HABER /  GÜNCEL

Hacı adayları uğurlanıyor

Adana ve Samsun'dan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidenler törenlerle uğurlandı.

Abone ol Adana ve Samsun'dan Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidenler törenlerle uğurlandı.

Adana Müftüsü Mehmet Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük görevlisi Mustafa Ünverdi başkanlığındaki ilk kafilede 6 görevli ile 230 hacı adayının bulunduğunu söyledi.

Barış, hacı adaylarının kutsal topraklara gidişlerin 23 Kasıma kadar süreceğini belirterek, bu yıl Adana'dan toplam 2 bin 150 kişinin Suudi Arabistan'a gideceğini kaydetti.

SAMSUN'DA 271 HACI ADAYI UĞURLANDI

Samsun'dan hacca gidecek ilk kafilede yer alan 271 hacı adayı ve 6 görevli için Samsun-Çarşamba Havaalanında tören düzenlendi.

Törende İl Müftüsü Osman Şahin, hacca gitmek için çok sayıda vatandaşın başvurduğunu belirterek, bunlardan ancak bir bölümünün bu imkanı yakaladığını söyledi.

Hac için bu yıl yaklaşık 19 bin kişinin başvurduğunu aktaran Şahin, ''Suudi Arabistan'ın İslam ülkelerine uyguladığı kota nedeniyle bu yıl kutsal topraklara Samsun'dan 2 bin 465 kişi gidecek'' dedi.

Hacın, insanın beden ve malıyla yaptığı bir ibadet olduğunu ifade eden Şahin, ''İnsanın parası olur ancak sağlığı yerinde olmayınca, hac ibadetini yerine getiremez. Beden sağlığı ve mal varlığı birleşerek muhteşem bir ibadet gerçekleşmiş olacak. Onun için hac sıradan bir ibadet değildir. Allah yolunuzu açık etsin'' diye konuştu.

Törene Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak ve bazı belediye başkanları ile hacı adaylarının aileleri katıldı.