BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  GÜNCEL

Hacca gidemeyenlere müjdeli haber

Diyanet, hacca gitmek için her yıl başvuran ancak kontenjan nedeniyle gidemeyenler için yeni bir uygulama başlatıyor.

Abone ol

Diyanet'in başlatacağı yeni uygulamaya göre 4 yıldır kura çekiminde çıkmayıp sıra bekleyen yaklaşık 250 bin kişiye 16 kura hakkı verilecek. Bu kişilerin kurada çıkma olasılığı artırılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hacca gitmek isteyenlerin sayısının bu yıl 800 bine ulaştığını, ancak Suudi Arabistan makamlarının Türkiye'ye 74 bin kişilik kontenjan verdiğini söyledi.

4 yıldır sıra bekleyenlerin sayısının 250 bin civarında olduğunu belirten Bardakoğlu, bu nedenle 4 yıldan beri bekleyenlere 16 kez kuraya girme hakkı tanıdıklarını söyledi.

Bu yılın Kur'an Yılı ilan edilmesinden dolayı ülke genelinde gezilere çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İskenderun'da öğle namazı öncesinde cemaate konuştu.

Başkan Bardakoğlu'nun kente gelmeden önce İskenderun'da konuşacağı bilgisi, camilerden merkezi sistemle vatandaşlara anonsla duyuruldu.

Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne gelen Ali Bardakoğlu'nu İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek karşıladı.

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun da eşlik ettiği Bardakoğlu, imam odasında Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile birlikte kısa bir süre dinlenip sohbet ettiler.

Cemaate vaaz kürsüsünden hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kur'an'ın daha iyi anlaşılması ve tatbik edilebilmesi için çalışmalar yapıldığını belirtip, Kur'an'da her zaman birlik, beraberlik ve sevgi vurgusu yapılarak insanlığa rehber olduğunu anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her hac mevsiminde kontenjan sıkıntısı yaşandığını anlatan Bardakoğlu, bu yıl hacca gitmek isteyenlerin sayısının 800 bine ulaştığını açıkladı.

Suudi Arabistan'ın bu yıl Türkiye'ye 75 bin kontenjan verdiğini söyleyen Bardakoğlu, "Hacca gitmek için başvuranların sayısı 800 bine ulaştı, bunların 250 bini 4 yıldır bekliyor. Suudi Arabistan makamlarıyla yaptığımız görüşmelerde ancak 74 bin kişilik kontenjan verildi. Şimdi bizler, 4 yıldan bu yana bekleyenleri eritmek için kuralar çekiyoruz. 4-5 yıl içerisinde 4 yıldan bu yana bekleyenlere de 16 kez kura hakkı tanıyarak 250 bin kişilik başvuruyu eritmeyi planlıyoruz. Ne yaparsanız yapın talebe karşılık köklü bir çözüm bulamıyorsunuz" diye konuştu.