BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekinden istifa açıklaması

MYK alınmayınca isitfa ederek İstanbul İl Başkanlığına dönmesi beklenen Gürsel Tekin'den bundan sonraki süreçle ilgili açıklama var.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'na alınmaması şok etkisi yaratan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin yaşanan süreç, iddialar ve bundan sonra yapacaklarıyla ilgili soruları yanıtladı.

"Hiçbir görevden istifa etmiş değilim" diyen Tekin, daha önce aldığı bir ceza nedeniyle MYK'ya alınmadığı eleştirilerine de sert çıktı:
"O dosya benim şeref madalyamdır. Bugün olsa yine o dosyaya yine imza atarım"

Ankara'dan İstanbul'a gelen Gürsel Tekin, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÖNEMLİ OLAN CHP'NİN İKTİDARI

Tekin, "MYK'da yer almadınız, gerekçesi neydi?" şeklindeki soruya, "Hiç önemli değil. Sayın Genel Başkanımız çalışabileceği bir liste hazırlamıştır. Ben de onun çok yakın arkadaşıyım, mesai arkadaşıyım, yol arkadaşıyım. Kendisine her türlü desteği vereceğim. Benim bir yerde olup olmamam sorun değil. Önemli olan CHP'nin iktidar olmasıdır, Sayın Kılıçdaroğlu ve bizlerin topluma açmış olduğu projelerin devamıdır. İnanıyorum ki bunlar devam edecek. Bizde partimize ve Sayın Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz" şeklinde yanıt verdi.

O DOSYA BENİM ŞEREF MADALYAM

"Aklan da gel yönünde iddialar var. Sizin belediye başkanlığı döneminizden kalan bir dava var. Onun sonucu mu bekleniyordu?" yönündeki bir soruya ise Gürsel Tekin, "Hiç ilgisi yok. O dosya benim şeref madalyamdır. 11 yıl yapmış olduğum görev içerisinde uyuşturucu kaçakçılığı dosyası değildir, rüşvet dosyası değildir, vatandaşın hayatını kolaylaştırmadır. Bugün yine görevde olsam o dosyaya imza atarım. Bunun hiçbir gerekçesi yok. Onlar farklı şeyler. Öyle bir gerekçe olsa ben bir yıldır il başkanıyım, oradan da istifamı isterlerdi" cevabını verdi.

YOL HARİTASINI KILIÇDAROĞLU ÇİZECEK

"Sayın Genel Başkanım nasıl isterse biz her türlü göreve hazırız" diyen Gürsel Tekin, görevinden istifa etmediğini vurguladı. Tekin, "Parti Meclisi üyeliğinden istifanız söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Bu karar sayın Genel Başkanımıza aittir. Sayın Genel Başkanımız bize bir yol haritası çizdiğinde biz her türlü göreve hazırız" dedi.

ÖNDER SAV'LA HUSUMET VAR MI?

İl Başkanı Gürsel Tekin, Önder Sav ile aralarında bir çekişme olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, "Hiç kimseyle benim bir çekişmem söz konusu değildir. Ben Türkiye'de birlik, bütünlük, özellikle İstanbul'da son 2.5 yıldır vermiş olduğum mücadelenin en canlı tanıklarının bir kısmı da sizlersiniz. CHP'nin bütün kongrelerine bakın iki dönem üst üste aday olmuşum, bütün delegelerin oylarıyla seçilmişim. Benim görevim parti içindeki barışı, kardeşliği, sevgiyi oluşturmaktır. Yine aynı duygularla devam edeceğim. Kimseyle özel bir husumetim söz konusu değil" diye konuştu.

ALTERNATİF LİSTE AÇIKLAMASI

Bir soru üzerine, "CHP'nin neferiyim her şeyden önce. CHP'nin üyesi olmak bir onurdur" diyen Tekin, "Kurultay döneminde yaşanan ikinci liste tartışmaları ne derece rol oynadı?" sorusu üzerine şöyle dedi:
"Her siyasi partide olduğu gibi bizde de bu tür yarış olur. Bu bir kavgaya dönüşecek manası taşımaz. Benim hiçbir partili arkadaşımla özel husumetim söz konusu değil."

KENDİ ADIMA HİÇBİR TALEBİM YOK

Gürsel Tekin, bir soru üzerine de, "25 yıllık siyaset yaşamımda hiçbir şey talep etmedim. Bana her zaman görev verilmiştir, ben de yerine getirmişimdir. Benim Sayın Genel Başkana kendimle ilgili veya bir başkasıyla ilgili bir şey söylemem söz konusu olmaz. Elbette arkadaşlarımla ilgili taleplerim olur. Ancak kendi adıma hiçbir şey talep etmedim. Bunu herkes çok iyi bilir" dedi.