BIST 9.567
DOLAR 32,46
EURO 34,51
ALTIN 2.474,35
HABER /  GÜNCEL

Hac kura sonuçları 2016 sorgu sayfası

2016 Hac kura sonuçları dün saat 17.00'da açıklandı. Hac kura sonuclari diyanet.gov.tr sayfasında TC no ile sorgulama yapılıyor. Hac kura sonuçları sorgulama sayfası internethaber.com sitesinde.

Abone ol

Hac kura sonuçları dün saat 11.00'de çekildi. Hac kura sonuçları sorgulama ekranı ise saat 19.00'da diyanet.gov.tr sitesinde sorgulamaya açıldı. 2016 hac kura sonuçlarını adaylar TC numarası ile sorgulama yaparak öğrenebiliyor.

Hac kura sonuçları sorgulama sayfası Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde yer alıyor. Dün saat 21.00'da açıklanacak denilen sonuçlar sürpriz bir şekilde daha önce açıklandı.

Adaylar https://hac.diyanet.gov.tr adresine girerek sorgulama yapabiliyor ve sonuçları öğrenebiliyorlar.

HAC KURA SONUÇLARI 2016 SORGULAMA EKRANI İÇİN - TIKLAYIN

HAC KURASI SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığının sitesine girdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. TC kimlik numaranızı yazdıktan sonra ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu yazın. Eğer kodu okuyamıyorsanız yanındaki resim değiştire tıklayın. Ardından da sorgulama butonuna basarak 2016 yılı hac kura sonuçlarını öğrenin.

Hac kura sonuçları 2016 tam listesi ile birlikte yedek listesi de belli oldu. 2016 yedek listesine sorgulama ekranı aracılığıyla ulaşabiliyorsunuz.

hac kura sonuçları sorgulama ekranı Diyanet 2016
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen törende hacı adaylarının heyecanı objektiflere böyle yansıdı

HAC KURA SONUÇLARI 2016 TC İLE SORGULAMA 

Hacı adayları 2016 hac kura sonuçları sorgulama ekranına, hac kur sonuçları 2016 tam listesine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac.diyanet.gov.tr adresine girerek ulaşabiliyorlar.

Hacı adayları veya yakınları bilgisayarlarının arama çubuğuna hac.diyanet.gov.tr adresini yazarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasına gidiyor. Karşılarına çıkan hac sonuçları sorgulama ekranına TC Kimlik Numarası'nı yazan hacı adayları 2016 hac kura sonuçları listesi ve hac kura sonuçları yedek listesine ulaşabiliyorlar.

HAC KURA SONUÇLARI

Bu yıl, 581 bin 768 vatandaş ilk kez hac müracaatında bulunurken geçen yıl hac kurasına katılmasına rağmen hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin kayıtları yenilendi. Toplam 1 milyon 760 bin 751 kişinin katılacağı bu yılki hac kurası, bugün saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapıldı.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdığı iller bazında, "normal, müstakil odalı ve otel" konaklama türlerinde çekildi. Asıl ve yedek tasnifinin yapılmadığı kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmedi.

Vatandaşlar, kura sonuçlarına bugün saat 19.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabiliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi de "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

HAC FİYATLARI 2016

Konaklama türlerine göre değişen hac fiyatları, normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise 6 bin 800 dolar olarak belirlendi. Hacı adayları, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi 3 taksit halinde de ödeyebilecek. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında ilave herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

HAC KAYITLARI 2016 KESİN KAYIT TARİHLERİ 

Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 16 Eylül-16 Ekim'de gerçekleşecek.