BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.416,57
HABER /  GÜNCEL

Günün hangi saati güneşlenmelisiniz?

Güneşin zararlı ışınlarından en az derecede etkilenmek için dışarıda kaldığınız süreye ve zamana çok dikkat etmelisiniz.

Abone ol

Gün içinde sadece birkaç saat dışarıda olmanız bronzlaşmanız için yeter. İşte dışarıda olmak için en iyi zaman:

1. Dışarıdaki işlerinizi ya da bronzlaşma zamanınızı saat 10.00 ile 15.00 arasında olmayacak şekilde planlayın. Çünkü bu saatlerde güneşin ultraviyole ışınları en üst seviyededir.

2. Cildinizin tonuna dikkat edin. Cilt tonunuza göre, zirvede olan bronzlaşma saatleri aynı zamanda güneş yanığının oluştuğu saattir. 10.00 ile 15.00 arasında, korunmadan çok hızlı yanabilirsiniz. Hatta bazı insanların cildinde yarım saatten daha kısa sürede güneş yanığı olur. Bu saatlerde güneş ışığından korunmak için giyinin ya da açıkta kalan bölgelerinizi koruyun.

3. Cilt tonunuz için uygun olan güneş kremini sürün. Bronzlaşmayı hızlandıran birçok losyon ve yağ bulunuyor. Ancak kolay bronzlaşıyorsanız bunlara ihtiyacınız yok. Kolay bronzlaşanların en az 15 faktör güneş kremi kullanması gerekiyor.

4. Serin kalın. Günün en sıcak saatleri boyunca, evinizde klima ya da vantilatör olan bir odada bol bol soğuk içecekler içerek geçirin. Sık sık elinizi, yüzünüzü, kollarınızı ve ayaklarınızı yıkayın. Kendinizi nemli tutmak daha hızlı bronzlaşmanıza da yardım eder.

5. Her gün bronzlaşma sürenizi düzenleyin. Yanmamak için güneşlenme sürenizi yaklaşık 1 saat ile sınırlandırın.

6. Cildinizi periyodik olarak gözden geçirin. Çünkü güneş yanığı cildinizde kanser oluşturabilir. Güneşe maruz kalmak ayrıca erken yaşlanmanıza yol açar. Güneş bunların yanında lekelere ve çillere de yol açabiliyor.