BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.392,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanalı gençleri zehirleyen aşirete darbe!

Adana'da, uyuşturucu satıcılığı yapan "Cono" aşiretinin gizli kamera görüntülerinin ortaya çıkmasıyla, polis operasyon yaptı.

Abone ol

Adana'da "Cono" aşiretinin yaşadığı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde artık ne kavga ne de gürültü var.

Adana'da bulunan yaklaşık 5 bin uyuşturucu bağımlısının uyuşturucu temin ettiği mahalleyi, yine bir uyuşturucu bağımlısı deşifre etti.

Bağımlı genç, mahalledeki uyuşturucu pazarını ve nasıl uyuşturucu içildiğini gözler önüne seren gizli bir çekim yaparak batağın kurutulmasına neden oldu. Uyuşturucu bağımlısının çektiği görüntüyü teslim ettiği Adana Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı'nı ve emniyeti harekete geçirdi. Daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Nisan ile 6 Mayıs 2010 tarihleri arasında mahalleye 2 ayrı operasyon düzenledi.

Yaklaşık bin polis ile düzenlenen operasyonda 47 kişi gözaltına alındı, 35 kişi tutuklandı. Görüntü sayesinde şimdi mahallede yaprak bile kıpırdamıyor. Görüntüleri çeken şahsın eroin bağımlılığından kurtulamadığı, kendini yakan kişileri kendisinin de böyle yakmaya çalıştığı ve gençleri kurtarmak için böyle bir yönteme başvurduğu öğrenildi.

"5 YAŞINDA ÇOCUĞUN YANINDA EROİN İÇİLİYOR"

Bağımlı gencin çektiği görüntüler ise insanın kanını donduruyor. Çekilen görüntünün başında yaşlı bir adam eroin almaya gelen gençlerle pazarlık yapıyor. Daha sonra gençlere uyuşturucuyu satıyor. Uyuşturucuyu satan kişi, ahır gibi bir yerde jelatin üzerinde yakarak içmelerini sağlıyor. Bu arada en çarpıcı görüntü ise bağımlılar eroini içerken yaklaşık 5 yaşlarında bir kız çocuğunun onları meraklı gözlerle izlemesi. Daha sonra dışarıda bir genç kız bağımlılara eroin gösteriyor. Ardından bir kadın eroin satıyor.

Daha sonra bir gencin eroin satışı görüntülerde yer alıyor. Eroini alanlar ahır gibi bir mekana gelerek bir masanın başına toplanıp içiyorlar. Eroin alan bazı kişiler ise yarı baygın vaziyette duvar dibinde otururken gözleniyor. Eroin bağımlısı gencin çok sayıda küçük yaşta kızın eroin ağına düştüğünü, çoğu insanın evdeki eşyalarını getirerek uyuşturucu satın aldığını da belirtti.