BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Parti'de istifa depremi

AKP Kayseri il yönetiminin, Genel Merkezden gelen telkin sonucu istifa ettiği bildirildi.

Abone ol

İl Başkanı Mahmut Cabat ve yönetim kurulu bu kararı üyelerin cep telefonlarına mesaj göndererek duyurdu.

Vatan gazetesinin haberine göre, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat ve yönetim kurulundaki arkadaşları, uzun süreden beri genel merkezin istifa yönündeki çağrılarına yanıt vermemişti. Ancak, genel merkezin `İstifa edin, yoksa görevden alırız' uyarısı üzerine bugün akşam saatlerinde tüm üyelerin cep telefonlarına "Genel merkezimizin isteği doğrultusunda istifa ediyoruz" mesajı geçti.

İl Bakanlığı'na GESİAD eski il başkanı Kent Konseyi Bakanı Ömer Dengiz veya MÜSİAD İl Başkanı İsmail Ruhlukürçü'nün getirilmesi bekleniyor.

CABAT'TAN AÇIKLAMA

AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, parti genel merkezinin kararı ile il yönetimi olarak görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Cabat, yaptığı yazılı açıklamada, 2002 yılından beri il başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, o tarihten beri başarılı çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İl yönetimi olarak yaklaşan genel seçimler öncesinde genel merkezin aldığı karar doğrultusunda istifa ettiklerini ifade eden Cabat, şunları kaydetti:

''Mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti ailesine, geçen sene yapılan il kongresinde seçilen arkadaşlarımla hizmet vermeyi sürdürmekteydik. Geçen yıllarda yapılan genel ve yerel seçimlerde ve referandumda bütün çalışma arkadaşlarımla ilçe, belde ve mahalle teşkilatlarımla büyük başarılara imza attık. Alınan kararın partimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.''