BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.469,84
HABER /  GÜNCEL

Güney Afrika, Mandela için dua ediyor

Güney Afrika'daki birçok kilisede akciğer enfeksiyonu teşhisiyle Cumartesi günü hastaneye kaldırılan eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela için dua ediliyor.

Abone ol

Güney Afrika'daki birçok kilisede akciğer enfeksiyonu teşhisiyle Cumartesi günü hastaneye kaldırılan eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela için dua ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı bugün henüz 94 yaşındaki Mandela'nın sağlık durumuna ilişkin bilgi vermedi.

Cumartesi günü Mandela'nın durumunun ciddi ancak istikarlı olduğu belirtilmişti.

Irk ayrımına dayalı yönetime karşı mücadelenin simgelerinden biri olan Soweto'daki Regina Mundi kilisesindeki ayine yüzlerce kişi katıldı.

Pretoria'da bulunan BBC muhabiri Karen Allen, halkın Mandela'nın sağlığına yeniden kavuşacağı umudunda olduğunu aktarıyor.

Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mac Maharaj, zatüreeye yakalan Mandela'nın solunum cihazına bağlı olmadan nefes alıp verdiğini, bunun olumlu bir işaret olduğunu söyledi.

1994-1999 yılları arasında Güney Afrika'nın ilk siyah cumhurbaşkanı olarak görev yapan Mandela, ırk ayrımına karşı mücadelenin lideri kabul ediliyor.

Mandela son iki yıl içinde, dört kez hastaneye kaldırılmıştı.

Apartheid rejimi sırasında 27 yıl hapiste kalan Mandela, 1980'lerde Robben adasında tutukluyken vereme yakalanmıştı.

Eski cumhurbaşkanının hapiste taş ocağında çalıştırılırken ciğerlerinde kalıcı hasar oluştuğu söyleniyor.

Mandela uzun dönem tutuklu kalmasına karşın, eski düşmanlarını bağışlamış ve siyahlar ile beyazlar arasında barış çağrısında bulunmuştu.

Nelson Mandela aynı zamanda 1993 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi.