BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Meclis Başkanı nikah şahidi oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürü Alaattin Çoban’ın kızı Neslihan Çoban ile AK ...

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürü Alaattin Çoban’ın kızı Neslihan Çoban ile AK Parti Gençlik Kolları üyesi Osman Sarı’nın evlenme törenlerinde nikah şahitliği yaptı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın kıydığı nikaha TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski İç İşleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri, Salih Koca ile Ülker Can ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna şahitlik yaptı.
Evlenme cüzdanını yeni çifte vermeden önce bir konuşma yapan Çiçek, boşanmaları yüzde 14’e çıktığına dikkat çekerek, gençlerin birbirlerinin damarına basacak söylemlerden uzak durması gerektiğini dile getirdi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Çiçek, şunları söyledi:
“Ben belediye başkanlığı yaptım. Nikah kıydım. 2 kızım bir oğlum var. Onları da evlendirdim. Masanın her tarafında bulundum. Sayısız da nikaha şahitlik yaptım. Onun için müsaade ederseniz hem tespitlerimi hem de tavsiyelerimi söyleyeceğim. Bu nikahlarda herkes damada diyor ki ’ayağına bas’, geline diyor ki ’ayağına bas’. Hâlbuki evliliğin mutlu sürebilmesi için her iki taraf da birbirinin ayağına da basmasın, damarına da basmasın. İşin doğrusu budur. Birinden birine basıldığı takdirde boşanmalar her geçen gün artıyor. Yüzde 14’e çıktı. Bu da devlet ve toplum hayatımız bakımından son derece düşündürücü bir husustur. O yüzden gaza gelmeyin, birbirinizin ayağına da damarına da basmayın.”

ÇİÇEKTEN DAMADA TAVSİYE: “İTİAAT ET, RAHAT ET”
Başkan Çiçek tecrübelerine dayanarak, damat Sarı’ya bir tavsiyede bulundu. Nikahta gelinlerin sesinin az çıktığını belirten Çiçek, damada, “Nikahta gelin kızın sesi biraz daha az çıkar, damadın ki gür çıkar ama bu 40 gün sürer, fazla sürmez. Onun için hemen buradan gittikten sonra kapının arkasına ’itaat et, rahat et’ yaz. Doğru olan da budur. Ben ailelerini de tebrik ederim. Onlara sevgide saygıda asla kusur etmeyin. Aileleri olarak da Osman ve Neslihan’ın üzerinden ilginizi, şefkatinizi, duanızı, tavsiyenizi, desteğinizi esirgemeyin" dedi.
Çiçek konuşmasının ardından evlilik cüzdanını gelin Neslihan Çoban’a verdi.
Çiçek ve Avcı, nikah töreninin ardında birtakım ziyaretlerde bulunmak için nikah töreninde ayrıldı. Başkan Çiçek ve Bakan Avcı’nın Eskişehir Atatürk Stadyumun’da yapılacak olan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliğine katılacakları öğrenildi.
(İHA)