BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
HABER /  DÜNYA

CHP’li Koç’tan Vali Mutlu’ya özür tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Vali Mutlu’nun "gezi" özrü ile ilgili, "İçişleri Bakanı’nın soy ismi Gül...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Vali Mutlu’nun "gezi" özrü ile ilgili, "İçişleri Bakanı’nın soy ismi Güler, Vali’nin soy ismi ise Mutlu. Ama halk mutsuz. Halk gülmüyor. Bu tweetler ’Geçti Bor’un pazarı, sür eşeği Taksim’e’ diyerek açıklanabilir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç , Kağıthane’de bulunan Gültepe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılına katıldı. Açılış öncesinde partililere seslenen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Çevreci bir Başbakanınız var, gelin benle görüşün diyor. Çevreci Başbakan deyince siz , doğayı, yeşili, ağaçları koruyan bir başbakan mı anlıyorsunuz ? Ben 12 yıldır tanıyorum bunları. Çevreci Başbakan demek, kendi çevresini düşünen Başbakan demektir. Burada doğa yok, kendi çevresi var" dedi.
Taksim’de yaşanan olayların bir toplum direnişi olduğunu öne süren Koç, eylemlerini sürdüren halkın yanında oldukları söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Taksim Gezi Parkı’yla ilgili yaptığı açıklamalar değinen Koç, "Başbakan’ın inadı devam ediyor. Demokratik olmayan bir tavır sergiliyor. Bu kadar itirazdan ve yaşananlardan hiç itiraz almamış. ’Benim babam senin babanı döver’ mantığıyla, bir çocuk mantığıyla, kitleleri karşı karşıya getirmeye çalışan bir anlayış var. Başbakana biz sağduyu tavsiye ettik. Ama Başbakan’ın Adana’da bugün çapulcu sözünü söylemeye devam etmesi bu diyaloğa kapalı olduğunu söylüyor" diye konuştu.
Taksim’de AVM ve otel projesinin Başbakan Erdoğan tarafından dile getirildiğine dikkat çeken Koç, "Şimdi AVM için metre yetmez diyor. ’Otel ve rezidans yapılmayacak’ diyor. ’Kışla yapılacak’ diyor. Yani dayatan bir Başbakan. Demokrasilerde dayatma yoktur. Demokrasilerde hoşgörü vardır. Diyalog vardır. Uzlaşma arayışı vardır. Başbakan’ın şimdiye kadar gösterdiği tepkinin altında şu yatıyor. ’Ben bir talimat verdim. Bu talimata nasıl karşı çıkılır’ psikolojisi içinde. Bunu kabul etmek mümkün değil" şeklinde konuştu.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun twitter hesabı üzerinden özür dilediğinin hatırlatılması üzerine Koç şunları söyledi:
"Herhalde Bülent Arınç’ın açıklamalarını Cezayir’de tabletten izlerken, tableti kıracak kadar sinirlenen Sayın Başbakan, Vali’nin tweetlerine de aynı tepkiyi göstermiştir. Daha önce de söylemiştim. İçişleri Bakanı’nın soy ismi Güler, Vali’nin soy ismi ise Mutlu. Ama halk mutsuz. Halk gülmüyor. Onun için bu tweetler, ’Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Taksim’e’ diye açıklanabilir"
(İHA)