BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Güneş'in görünmeyen yüzü sonunda resmedildi

Deva büyüklüğünden aydınlatması ve ısıtmasına kadar her açıdan keşfedilmeyi bekleyen Güneş'in hala sır olarak kalan bir diğer yanı ise görünmeyen yüzü. Bilim insanları Güneş'in görünmeyen yüzü için harekete geçti

Abone ol

Devasa büyüklüğü ile keşfedilmeyi bekleyen dünyayı aydınlatan Güneş'in görünmeyen yüzünü resmetmek için bilim insanları yeni yöntemler deniyor.

Bu güne kadar uzaya gönderilen keşif araçlarının hiçbiri Güneş'i her açıdan görüntüleyebilecek kapasitede değil. Bu nedenle dev yıldızın güney ve kuzey kutbu insanoğlu için bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

Euronews'te yer alan habere göre Avrupa Uzay Ajansı (ESA), bu sır perdesini aralamak için bu güne kadar toplanan verilerden yola çıkarak Güneş'in kuzey kutbunun tahmini görüntüsünü kolaj çalışmasıyla ortaya çıkardı. Proba-2 keşif aracının kaydettiği görüntülerin birleşmesinden oluşan görüntü gerçek olmasa dahi, Güneş'in kutuplarıyla ilgili ip uçları veriyor.

GERÇEK GÖRÜNÜLER 2020'DE 
Güneş'in gizli kalan kutup noktalarının gerçek görüntülerini, 2020'de başlayacak olan Solar Orbiter misyonu sayesinde elde edeceğiz.

NASA/ESA ortak misyonu Ulysses yaklaşık 20 yıl boyunca farklı enlemlerden Güneş'i gözlemlemiş ancak görüntüleme teknolojisi olmadığından Dünya'ya görsel yollayamamıştı.