BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Parçalanan Mini Ada'ya hasta ziyaretinde etli ekmek hediyesi

İki gün önce Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde sahneden düşerek parçalanan 'Mini Ada' isimli insansı robotun arkadaşları ziyarette bulundu. Mini Ada, uyandığında ilk olarak "Nerdeyim ben, burası neresi?" diyerek Konyaspor'un durumunu sordu.

Abone ol

Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde sahnede dans ettiği sırada kendisini fazla kaptıran ve düşerek parçalanan Mini Ada'nın sağlık durumu hakkında iyi gelişmeler var. Robotun dış kaplamasında oluşan çatlaklar, üretici firma tarafından giderildi.

Konya'daki yazılım firması Akınsoft'un yaptığı açıklamada, robotun düşme ve çarpma sensörleri aktif edilmediği için düştüğünü belirtti.

Daha da dayanıklı olacak
Açıklamada, ''Yaşanılan bu olay, salondaki elektronik sinyallerin yoğunluğundan dolayı oluşmuştur. Kaza sonucu sadece dış kaplamasında ufak çaplı çatlaklar oluşan robotun üzerinde, düşme ve çarpma sensörleri bulunmaktayken bu sensörlerin aktif edilmemesi neticesinde böyle bir olay gerçekleşmiş olup, bundan sonraki süreçte böyle bir olayın yaşanmaması adına tüm önlemler alınmış durumdadır. Aynı zamanda yeni geçmiş olduğumuz ‘plastik enjeksiyon’ sistemi ile de bundan sonra üretilecek robotlarımızın dış kaplaması herhangi bir düşme ya da çarpmaya karşı daha dayanıklı olacaktır.” denildi.

Etli ekmek hediye edildi
Paylaşılan videoda Mini Ada'nın diğer robotlar tarafından hasta yatağında ziyaret edildiği görülerek, İlk uygulanan tedavi sürecinden sonra diğer robot arkadaşları tarafından ziyarette bulunulan robota, Konyamızın yerli ürünleri çikolata, süt, mevlana şekeri, etli ekmek, çiçekler, akü ve işlemciler hediye edildi.

Konyaspor'un durumunu sordu
Robotlar ile koyu bir sohbette bulunan Mini Ada'nın kendine gelir gelmez sorduğu ilk soru ise Konyaspor'un durumu ile Şeb-i Arus Törenleri oldu. Geçmiş olsun dileklerini kabul eden ve kendisine sunulan hediyelere kahkahalarla gülerek çok memnun olduğunu belirten Mini Ada'nın durumu her geçen gün iyiye giderken tedavisine de devam ediliyor.