BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.378,27
HABER /  POLİTİKA

Günaydan Ergenekon iddiası

NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Bakan Günay, önemli değerlendirmeler yaptı.

Abone ol

-Ergenekon çetesinin ortaya çıkarılmasının önü kesilmek isteniyor
-Belki Savcı dava açma konusunda zorlandı
-Yerel seçimler öne çekilebilir, genel seçimden de korkmayız"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP'ye açılan kapatma davasının Ergenekon operasyonu gibi olayların üzerini kapatmak amacıyla yapıldığını savundu.

Bakan Günay, önemli bir iddiayı da ortaya attı. Günay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın belli çevreler tarafından dava açma konusunda zorlandığını öne sürdü. NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün konuğu olan Bakan Günay, AKP ve MHP uzlaşmasını zamansız bulduğunu ve anayasa ile ilgili bir parti ile özel bir düzenleme yapmak yerine bütün parlamentoya sunmanın çok daha doğru olacağını belirtti.

İddianamenin 'özensiz' olduğunu vurgulayan Günay, iddianamede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin de olmasını eleştirerek, cumhurbaşkanının ancak 'vatana ihanet'le suçlanabileceğin hatırlattı. Günay, "Cumhurbaşkanının adının geçmesi iddianamenin özensiz olduğunu gösteriyor" dedi.

Önemli bir iddiayı da gündeme getiren Günay, şöyle dedi: "Çünkü ortaya çıkmış olan bu tartışmalar başka önemli tartışmaların önünü kesti. Bu yüzden özel düzenlemeler yapmayalım. Çünkü yeniden yeni tartışmalara vesile oluyor. Açıklıkla söylüyorum kastettiğim Ergenekon soruşturmasıdır. Olaylar öyle gelişti ve geliştirildi ki Sayın Başsavcı da yönlendirildi belki. Belki dava açma konusunda zorlandı. İnsanlar nihayet bir karar veriyor ama o kararı oluşturan bir çevre var, etkiler var, telkinler var. Bütün bunlar bizi başka gündeme doğru sürüklüyor."

Partisinin halkın büyük desteğini aldığını dile getiren Ertuğrul Günay; "Halka ve Hakk'a güveniyoruz" açıklamasını yaptı. Söz konusu dava ile, Ergenekon çetesinin ortaya çıkarılması ile ilgili çalışmaların önünün kesilmek istendiğine değinen Bakan Günay, yerel seçimlerin birkaç ay öne çekilebileceğini ayrıca gerekirse genel seçime gitmekten de parti olarak korkmadıklarını aktardı.