BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  POLİTİKA

Sınırları zorlamayın uyarısı

Yargıtay Başkanlar Kurulu acil toplandı. Toplantının sonucunda "sınırları zorlamayın" açıklaması yapıldı.

Abone ol

Ankara'da sıcak bir gün yaşanıyor. Kamuoyunda Ak Parti'ye açılan davaya ilişkin kuşkuların artması nedeniyle Yargıtay Başkanlar Kurulu acil toplantıya çağrıldı.

Toplantının sonucunda yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Yargıtay takdir hakkını kullanmıştır. Nihai kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Eleştirilerin sınırları zorlanmamalı"

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

BAŞSAVCININ TAKDİR HAKKI

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Anayasa ve yasaların kendisine verdiği görev yetki ve sorumluluk kapsamında tasarrufta bulunarak ve takdir haklarını kullanmak suretiyle bir siyasi parti hakkında kapatma sistemi ile Anayasa Mahkemesine dava açmıştır.

SON KARAR ANAYASA MAHKEMESİ'NİN

Bu süreçte talep ile ilgili değerlendirme yapmak ve son kararı vermek Anayasa Mahkemesi’nin yetkisi kapsamında bulunmaktadır.

ELEŞTİRİ HAKKI KULLANILABİLİNİR

Demokratik hukuk devletinde hukukun üstünlüğü ilkesinin gereği olarak tüm bireyler ve kurumlar, yasalara uygun davranmak ve saygı kurallarının dışına çıkmamak koşulu ile eleştiri haklarını kullanabilirler.

BASINA "SINIRLARI ZORLAMAYIN" UYARISI

Ancak; eleştirinin sınırları zorlanmamalı. Hakarete varan mahiyette yazı, haber ve yorum yapılmamalıdır. Yazılı ve görsel basına düşen görev yasal ve etik sınırları aşmadan toplumu bilgilendirmektir."