BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'ye yeni yüksekokul müjdesi

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun kurulması ile ilgili karar çıktı.

Abone ol

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun kurulması ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi'nin yeni açılan fakülte ve bölümleriyle büyümeye devam ettiğini belirtti. Prof. Günaydınen, kararın Yükseköğretim Kurumu ve Bakanlar Kurulu'nun vermiş olduğu destek sonucu bugün 27565 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Sporun sağlıklı nesillerin yetişmesi, kültürel paylaşım, bedensel ve zihinsel becerilerin geliştirilmesi, ortak hareket edebilme ve pozitif bir ruh yapısının oluşturulması gibi birçok faydaları olduğunu belirten Rektör Günaydın, "Ülkemizin önemli avantajlarından biri de nüfusunun genç olmasıdır. Dolayısıyla gençliğimizi teorik ve uygulamalı bilimler bakımından en iyi şekilde yetiştirmemizin ülkemizin gelişimine çok önemli katkıları olacağı gibi; bu gençlerimizi sağlıklı bedensel ve ruhsal kişilikler olarak da geliştirmemiz gerekmektedir. Bu amaç için yapılacak çalışmaların başında spor yapma alışkanlığının ve özellikle bilinçli spor alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir. Bugün kurulumu gerçekleşen beden eğitimi ve spor yüksek okulumuzdan mezun olacak gençlerimizin, bilinçli spor yapan, enerjisini pozitif bir toplum yapısı için harcayan, sporun özünde barışı ve kardeşliği benimseyen bir toplumsal kimliğe kavuşmamız için öncü isimler olacağını düşünüyorum. Bu vesile ile üniversitemizde beden eğitimi ve spor yüksekokulunun kurulmasına katkılarından dolayı yükseköğretim okulu üyelerimize ve Bakanlar Kurulu'na çok teşekkür ediyorum." dedi.