BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de bir rüya gerçek oldu

Torul Gençlerbirliği Voleybol takımı önümüzdeki sezondan itibaren 1. Lig’de mücadele edecek

Abone ol

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde lise takımından başlayarak kulüp haline dönüşen, Gümüşhane’yi önce 3. Lig’de, geçtiğimiz yılda 2. Lig’de başarı ile temsil eden Torul Gençlerbirliği Voleybol takımı önümüzdeki sezondan itibaren 1. Lig’de mücadele edecek.

Kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, Aroma Voleybol 1. Ligi takımlarından Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Konya Diltaş voleybol takımlarının ligden çekilmesi ile birlikte geçtiğimiz yıl play off müsabakalarına katılarak 3 ve 4. olan takımlar 1. Lig’e yükseldi.


Torul Gençlerbirliği ile Polis Akademisi takımlarının 1. Lig’e yükseldiği bilgisi, şehirde sevinçle karşılanırken, antrenör Ümit Terzi, takımın Ağustos ayında toplanarak çalışmalara başlayacağını ve ligin Ekim ayında başlamasını tahmin ettiklerini söyledi. Terzi, müsabakaların Torul’daki kapalı spor salonunda yapılacağını, bazı derbi maçlarının ise Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonu’nda yapılmasının planlandığını ifade etti.
Öte yandan Gümüşhane’deki sporseverler, Gümüşhane tarihinde ilk kez bir voleybol takımının birinci lige yükselme başarısı gösterdiğini, bunun azımsanamayacak bir başarı olduğunu belirterek “Bugüne kadar takımımıza hep destek olduk. Bundan sonra da olacağız. Şimdi sıra şehrimizin ileri gelenlerinde, işadamlarında. Bütün Gümüşhanelileri ve sporseverleri takımımıza destek vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.