BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.436,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon Gençlik merkezi açılıyor

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi yarın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın katılımı ile resmi açılışını yapacak.

Abone ol

Trabzon Belediye Meclisi’nin kararıyla 2010 yılının 4. ayında kurulma çalışmalarına start verilen Gençlik Meclisi geçen süreçte tüzüğünü hazırladıktan sonra resmi olarak kurulma işlemini tamamladı.

Gençler kendilerini temsil edecek olan gençlik meclisinin açılmasıyla birlikte projelerini Trabzon için hayata geçirmenin heyecanını şimdiden yaşamaya başladı.


Trabzon Belediye Meclisi’nin en genç üyesi olan ve Gençlik Meclisi’nin kurulması için mücadele eden Halil İbrahim Demirtaş meclisin kısa bir süre içerisinde Trabzon’da adından sıkça söz ettireceğini söyledi . Gençlik Meclisi’nin yönetmeliğinin kabul edildikten sonra üyelik çalışmalarına başladığını kaydeden Demirtaş “Şu an itibariyle 5 bin 650 civarında üyeye ulaşıldı. Son olarak 67 genç kardeşimiz gençlik meclisine üye olmak için başvurusunu yaptı. Biz bu durumdan büyük bir memnuniyet duyarken yapılan işin de ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Gençlik Meclisi için yapılan başvurular arasında eleme yapıldı. Bu elemenin ardından kalan 800 civarında kişi arasında ön öleme yapıldı. Bunların arasından da seçilen yaklaşık 300 genç kardeşimiz ikinci bir mülakata tabi tutuldu. Bunların arasından 61 kişilik Gençlik Meclisi yönetimini belirledik” dedi.

İLK PROJELERİ İLGİLİZCE KURSU

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi’nin kısa sürede adından sıkça söz ettireceğini kaydeden Demirtaş “Meclisimizin faaliyetleri kısa sürede kendisinden söz ettirecektir. Çünkü çok nitelikli bir gençlik meclisimiz var. Şu anda okullar tatil ve eğitime ara verilmiş durumda. Bu boşluğu en iyi şekilde değerlendirmek için ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olarak İngilizce yaz okulu düzenliyoruz. Gençlik meclisi üyelerimiz tarafından verilecek olan İngilizce kursunun yanında rehberlik eğitimi de verilecek ve öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Trabzon Belediyemiz tarafından alınacak olan İngilizce kitaplar öğrencilerimize ücretsiz dağıtılacak. Katılım için herhangi bir sayı sınırlamamız yer almıyor. Bu vesileyle ilköğretim okullarında okuyan çocuğu olan velilerimizden bizlere başvurmalarını beklediğimizi ifade etmek istiyorum. 7 Temmuz tarihinde başlayacak olan ve bir ay devam edecek olan İngilizce ve rehberlik kursu için başvurular 26 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Trabzon Belediyesi’nin İskenderpaşa Otoparkı’nın altında bulunan Sosyal Tesisleri'ne yapabilirler” ifadelerine yer verdi.