BIST 10.258
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.457,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başakşehir Faslı misafirleri ağırladı

Aralarında Belediye Başkanı, Başkan yardımcıları ve Müsteşarında bulunduğu Faslı konuklar Başakşehir Belediyesini ziyaret etti.

Abone ol

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konukların çeşitli konulardaki sorularına cevaplar verirken heyetle karşılıklı bilgi alışverişinde de bulundu.

Kalabalık bir heyetle Başakşehir’i gezen Faslı ziyaretçiler; ülkelerinde kendilerinin karşılaştığı en büyük probleminin ruhsatsız ve plansız yapılaşma olduğunu, vatandaşlarının büyük konutlara geçmek istemediğini söyleyerek, altyapı sorunları, çevre düzenlemeleri hakkında, emlak vergilerini nasıl tahsil edildiği konularında çeşitli sorular sordular. Başakşehir’in planlamasını çok beğendiklerini de ayrıca ilettiler.

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: “Emlak vergilerini kurduğumuz ödeme gişeleri sistemiyle bankadaki gibi tahsil edebiliyoruz, burada vatandaşlarımız beklerken ikramlarımız oluyor ve vatandaşlarımızdan olumlu tepki alıyor; vatandaş her türlü ihtiyacının belediyede çözüldüğüne inandığı için ilk başvurduğu yer belediye oluyor.Çağrı merkezimizi de kurduk, Başakşehir’li vatandaşlarımız belediyeyi aradıkları zaman sesi kayıt altına alınıyor, bu vatandaş ve belediye arasındaki diyalogun sisteme oturmasını sağlıyor.Ruhsatsız, plansız yapılaşmanın Başakşehir’de de yaşandığını söyleyen Mevlüt Uysal, bazı bölgelerde gecekondulardan apartmanlara geçildi. Bu projeler TOKİ ile yapılıyor. Belediyemiz ise bölgelerin planlarını çıkarıyor. Böylece vatandaşa imkan sağlamış oluyor, yani vatandaş kendi dönüşümünü de sağlamış oluyor” diyerek soruları cevapladı.

Başakşehir’in yabancı ziyaretçileri ile birlikte Sular Vadisi ve İBB spor kompleksini gezen Başkan Mevlüt Uysal, konuklarıyla birlikte yemek yedikten sonra yolculadı.