BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan neden 30 korumayla geziyor?

CHP, Başbakan Erdoğan’a yönelik olarak alınan olağanüstü koruma önlemlerini Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

CHP, Başbakan Erdoğan’a yönelik olarak alınan olağanüstü koruma önlemlerini Meclis gündemine taşıdı. "Ankara’nın güvenlik sorunu olmadığına inanan Başbakan, neden 30 korumayla geziyor?" diye soran CHP'li Aydoğan, yaklaşık yedi aydır vekaletle yürütülen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na atama yapılmamasının nedeninin de açıklanmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, İçişleri Bakanı Atalay’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Başbakan’ın “koruma ordusunu” ve Ankara’nın yaklaşık yedi aydır ataması yapılmayan Cumhuriyet Başsavcısı’nın durumunu gündeme getirdi.

“Ülkenin güvenliğinin arandığı Başkent’in göbeğinde, yaklaşık yedi aydır Cumhuriyet Başsavcısı neden yok?” diyen Aydoğan, “Ankara’nın güvenlik sorunu olmadığına inanan sayın Başbakan, neden 30 korumayla gezmektedir? Güvenlik tedbirleri oldukça yüksek olan TBMM’de bile neden aynı koruma ordusuyla dolaşmaktadır? Bunda sizce de bir anormallik söz konusu değimlidir?” diye sordu.

BİLGİ VERİLMEDİ Mİ?

CHP’li Aydoğan önergesinde, ayrıca Kayseri’de yürütülen soruşturma kapsamında “ihaleye fesat karıştırmak” ve “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçlamasıyla tutuklanan Ankara eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in durumunu da hatırlattı. Aydoğan, “Ankara Emniyet Müdürlüğünü yapabilecek onlarca müdür varken neden Özdemir’in bu göreve getirildiğini” sorarken, “Bu atama yapılırken Emniyet müdürünün bu durumda olduğu tarafınıza bilgi verilmedi mi? Bu atamayı eksik bilgilerle ve suçu karışmış olan bir Emniyet müdürünü atayanlara ne gibi yaptırımlar uygulamayı düşünüyorsunuz?” diye sordu. SUİKAST İDDİASI

Son zamanlarda Başbakan’a suikast yapılacağı yönündeki ihbarlar aldığı belirtilen Ankara Emniyeti, alınan güvenlik önlemlerini artırdı. Başbakan’ın etrafında adeta kuş uçurtulmazken, korumaları da Erdoğan’ın etrafında etten duvar örüyor. Erdoğan’ın katıldığı programlarda yakın korumalarının dışında özel harekat polisleri ve binaların çatılarındaki keskin nişancılar yerleştiriliyor. Bu önlemlerin yanı sıra Başbakan’ın korunmasında “elektronik göz” adı verilen sistem kullanılmaya başlandı. Şimdilik Başbakanlık öncü koruma araçlarından birine yerleştirilen sistemin önümüzdeki günlerde diğer araçlarda da kullanılması planlanıyor. 360 derece panoramik görüntü elde edebilen “Elektronik göz”, Başbakan'ın güzergahındaki binaları, yüzleri ve plakaları anında tarayarak şüpheli bir durum olduğunda korumaları uyarıyor. Başbakan'ın konvoyunun en önünden giden araç, yol üzerindeki binaları tek tek inceleyerek güzergah üzerinde şüpheli bir kişi ya da durum olup olmadığını kontrol ediyor. Sistemle ayrıca plaka tarama ve yüz tarama sistemleri ile GBT taramaları yapılıyor. CUMHURİYET BAŞSAVCISI NEREDE?

Aydoğan ayrıca yaklaşık 7 aydır vekaletle yürütülen Ankara Cumhuriyet Başsavcısını atamama gerekçesinin de açıklanmasını talep ederken, “Yoksa bunun sebebi HSYK ile olan anlaşmazlıklarınız mıdır? Hükümet olarak HSYK’nın yapısında değişiklik yapacaksınız. Bunun içinde  Anayasa referandumunun sonucunu bekliyor, süreci uzatmak istiyorsunuz. Bir kurumun üzerinde bu kadar taraflı yaklaşarak sizden olmayanları tavsiye ederek sizden olanların atamasını mı yapmak için bekletmektesiniz” dedi. (Gazeteport)