BIST 10.310
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.453,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane Nur Camii'nin temeli atıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Gümüşhane Şubesi ile İl Müftülüğü'nün başlattığı “Gümüşhane Nur Camii” inşaatının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

Abone ol

Gümüşhane İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, İnönü mahallesinde bulunan arsanın geçtiğimiz yıllarda satın alınmasının ardından gerekli işlemlerin tamamlanması ile camii temelinin bugün atıldığını söyledi.

250 metrekare üzerine yapılacak binanın 3 katlı olacağını, taziye evi ve Kur’an Kursu’nu içine alan ilk iki katın kaba inşaatının Kasım ayına kadar bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Yaklaşık 600 bin TL’ye mal olacak inşaat için vatandaşların yardımlarını esirgememelerini isteyen Müftü Kavşut, Camii’nin isminin “Gümüşhane Nur Camii” olduğunu fakat 200 bin TL ve üzeri bağışta bulunacak hayırseverin önerisi ile değiştirilebileceğini ifade etti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise caminin Gümüşhane’ye ve mahalleye hayırlı olması temennisinde bulunarak, Belediye Meclisi olarak vatandaşlar tarafından talep edilen ve şehir için büyük bir ihtiyaç olan taziye evinin yapılmasını şart koştuklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut ve 22. Dönem Milletvekili Sabri Varan tarafından butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Öte yandan Gümüşhane il merkezinde 27, belde ve köylerde 138 olmak üzere il genelinde 512 camii ve mescidin ibadete açık bulunduğunu, bunların yanı sıra il merkezinde Ahmet Ziyaüddin Camii ve Külliyesi ile Güzeller Mahallesi’nde iki camii inşaatının devam ettiği öğrenildi.