BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,34
HABER /  GÜNCEL

Gülistan'ı 200 sterline vurmuş!

Londra'da Türk vatandaşı Gülistan Subaşı'nı 200 sterlin karşılığında öldüren 16 yaşındaki kiralık katilin cezası belli oldu

Abone ol

Londra'da Türk vatandaşı Gülistan Subaşı'nı 200 sterlin karşılığında öldüren 16 yaşındaki kiralık katil Gayle'e müebbet hapis cezası verilirken çete arkadaşı 22 yıla mahkûm oldu 

Londra'nın doğusunda geçen yıl vurularak öldürülen Türk vatandaşı Gülistan Subaşı'nın 16 yaşındaki katili Santre Gayle'e ömür boyu hapis cezası verildi. İngiltere'nin en genç kiralık katili Gayle'in, Subaşı'nı öldürmek için 200 sterlin (yaklaşık 500 TL) aldığı açıklandı. İngiliz Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargıç Gayle'e ömür boyu hapis cezası verirken, Subaşı'nı öldürmekle tehdit eden ve cinayete azmettirmekle suçlu bulunan 22 yaşındaki Izak Billy'i de 22 yıla mahkum etti. Olayla ilgili gözaltına alınan ve aralarında Subaşı'nın eski eşi Serdar Özbek'in de bulunduğu diğer üç kişi ise cinayetten sorumlu tutulmadı. Kensal Green Boys (KGB) çetesi üyesi olan "Riot" lakaplı Santre Sanchez Gayle'in para karşılığında cinayeti işlediği ve İngiltere'deki Türk toplumuyla hiçbir bağlantısı olmadığı için bu cinayeti işlemekle görevlendirildiği ortaya çıktı. Ancak Gayle'in daha önce hırsızlık gibi çeşitli suçlara karıştığına da dava sürecinde dikkat çekildi. Aynı çetenin üyesi olan Izak Billy'nin ise "Iceman" lakabı ile tanındığı bildirildi.

EŞİ SUÇSUZ
Davacı tarafın, 9 yaşındaki oğullarını Türkiye'ye götürmesine engel olmak için kiralık katil tuttuğunu iddia ettiği Subaşı'nın eski eşi Serdar Özbek (28) suçsuz bulundu. Polis, Gülistan Subaşı cinayetinin diğer şüphelileri olan ve yurtdışına çıktıkları tahmin edilen Hüseyin Özbek (Serdar Özbek'in kardeşi) ve Nathanial Scott'un bulunması için yardım çağrısında bulundu. 26 yaşındaki Gülistan Subaşı, geçen yıl Mart ayında 9 yaşına girecek olan oğlunun doğum gününden bir gün önce Londra'da yaşayan annesi Döndü Subaşı (44)'nın evinin kapı eşiğinde tek el silah ateşiyle göğüsünden yakın mesafeden vurularak öldürülmüştü.

Subaşı'nın, Özbek'le ilişkisinin sona ermesinin ardından 9 yaşındaki oğlunu Londra'da babasıyla bırakarak Türkiye'ye döndüğü ve Türkiye'de yeniden evlenmeyi planladığı bilgisi İngiliz basınında yer almıştı. Bu arada İngiliz haber kanalları mahkemede de kanıt olarak izletilen, katilin kapıyı çaldığı ve ateş ettiği anın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine bültenlerinde yer verdi. Mahkemede gösterilen CCTV kayıtlarında, kesik namlulu çiftenin tetiğini çeken Gayle, Gülistan Subaşı göğsünde oluşan yumruk büyüklüğündeki yarayla yere yığılırken, koşarak bir taksiye binip uzaklaşıyor. Daha önce hırsızlık ve asayişi bozmaktan sabıkalı olan Gayle'in Türk toplumuyla hiçbir ilişkisi olmaması nedeniyle kiralandığı, cinayetten 2 bin sterlin beklerken 200 sterlin aldığı belirtildi.

Ayrıca cinayetteki teşvik unsurunun para değil, Gayle'in üyesi olduğu çete içindeki itibarını arttırmak olduğu belirtildi. Cinayeti organize etmeye karışmakla suçlanan davanın diğer sanıklarından Leigh Bryan (25) ve Paul Nicoloau (29) suçsuz bulundu. Zeon Jackman (22) ve diğer 17 yaşındaki sanıklar daha önce temize çıkmıştı. Gülistan Subaşı'nın annesi Döndü Subaşı, mahkemeye verdiği ifadede, "Kızımın gözlerimin önünde öldürülmesi korkunçtu, bu, yaşamımdan ve sağlığımdan çok şey götürdü" dedi.